«
»

Afspraak voorlopig koopcontract

Geplaatst op dinsdag 9 oktober 2012 | 8 Reacties

Al heel wat jaren geleden speelden we voor het eerst met het idee om één van de buren uit te willen kopen… daar één van de huizen al vrij snel niet meer door de eigenaar zelf bewoond werd, hebben we een paar maal deze mogelijk besproken… echter steeds weer werd er een huurder in de woning gezet, iets waar wij niets mee te maken willen hebben, tenzij het voor een bepaalde tijd is… kortom twee jaar geleden, was er sprake van dat het huis op de markt zou komen, dus maakten wij een afspraak bij de bank en eentje bij de gemeente… echter een paar weken later bleek dat de huiseigenaar zelf terug zou keren…

Een beetje teleur gesteld, bedachten wij dat we aan de andere kant van ons huis een woning hadden staan van een huiseigenaar die inmiddels druk aan het klussen geslagen was, maar die er ook niet meer woonde… dus bij deze buur langs gegaan om te vragen wat deze voor had met de woning, en die wilde wel verkopen… wij hebben onze afspraken laten staan, de gemeente is welwillend… helaas had de bank geen mogelijkheden, we waren net een jaar te laat met ons besluit dit te willen… als we begin 2009 hadden gekomen, hadden ze wel kans gezien het ons te vertrekken… kortom wij zijn ervan uit gegaan dat wij de eerste paar jaar geen mogelijkheden hadden…

Echter een paar maanden geleden begon het te kriebelen en zo stapten we halverwege augustus weer naar de buur toe, die inmiddels al weer een tijdje gewoon naast ons woont… deze had er wel oren naar, en zo kreeg ik het opeens heel druk… daar Pascal zijn eigen administratie doet van zijn zaak, moesten we zorgen dat de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar door een boekhouder op papier zouden komen… en zo zijn we daarmee aan de slag gegaan, met name de boekhouder dan in dit geval… en zo zaten we vier weken later bij Pascal zijn eigen bank… helaas zag deze geen mogelijkheden… en zo maakten we een afspraak bij mijn bank… een week later, en die zag wel mogelijkheden…

Op donderdagochtend 27 september kregen we dus groen licht… daarop hebben we voor onszelf doorgesproken of dit echt is wat wij wilden… en daarna zijn we de buurman gaan bellen, we waren het al vrij snel eens over de prijs, en laten weten dat de bal nu bij hem ligt om te zorgen dat er een verkoopovereenkomst dient te komen… kortom om een lang verhaal korter te maken, de buurman heeft de afgelopen paar dagen veel gewerkt en kwam er niet aan toe… en de informatie die hij op vroeg daar liep hij bij vast…

Dus besloot ik vanmorgen zelf een makelaar te bellen daar de afspraken nu alleen mondeling is, en zowel Pascal als de buurman nogal wat vragen op mijn los hebben gelaten… toen de buurman vanmiddag belde, liet ik weten dat wij een gesprek bij de makelaar hebben, en daarop besloot hij mee te gaan… en zo gingen wij vanmiddag met zijn drieën op de fiets naar de makelaar… en daar hebben we bijna een uur gezeten en zitten praten… alle afspraken doorgenomen, en tot de afspraak gekomen dat we 30 november gaan passeren… de buurman gaat morgen weer voor een week werken… en als hij volgende week terug komt, dan heeft de makelaar het koopcontract klaar en kunnen de mannen het gaan tekenen…

Na de afspraak toen we terug naar huis reden, bleek er bij zowel Pascal als de buurman een last van hun schouders gevallen te zijn… het is toch wel heel belangrijk om afspraken duidelijk op papier te hebben… en toe te kunnen werken naar een datum… de makelaar heeft precies verteld hoe het verder in zijn werk gaat… en dat geeft dus duidelijk veel rust, bij terug komst heeft Pascal de gehele woning van de buurman gezien… en zijn we allemaal enthousiast over de aankoop/verkoop…

Reacties

8 Reacties to “Afspraak voorlopig koopcontract”

 1. Marja
  oktober 14th, 2012 @ 15:07

  Proficiat.

 2. Minoesjka
  oktober 14th, 2012 @ 15:17

  Gefeliciteerd hoor! Gaan jullie de twee huizen nu samenvoegen?

 3. Aline
  oktober 14th, 2012 @ 15:24

  @Marja dank je wel

 4. Aline
  oktober 14th, 2012 @ 15:26

  @Minoesjka ja dit kleine huisje wordt straks een groter huis, met heel veel ruimte… Grin

  @Allen: Wellicht snappen jullie nu ook met alle afspraken die hier mee gemoeid zijn en alle afspraken bij de gynaecoloog dat onze tijd behoorlijk opgeslokt wordt, waardoor ik gewoon even niet meer aan een schrijf-uitdaging toe kom…

 5. Caroline
  oktober 15th, 2012 @ 11:44

  Erg leuk!! Gefeliciteerd!

  liefs!!

 6. V☺nnieb
  oktober 15th, 2012 @ 23:45

  Van h♥rte gefeliciteerd Smile
  Is dat het huis van “de” buurman?

 7. Aline
  oktober 16th, 2012 @ 16:01

  @Caroline inderdaad heel leuk… dank je wel…

 8. Aline
  oktober 16th, 2012 @ 16:01

  @Vonnieb dank je wel en dat is inderdaad van een buurman ja…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.