«
»

Rondje fietsen 016

Geplaatst op zaterdag 11 augustus 2012 | 6 Reacties

lengte 21,75 km

Gisteravond bij aankomst gevraagd of we nog fietsen konden huren, maar het antwoord was nee… vanmorgen na het ontbijt nogmaals gaan vragen… en toen kregen we te horen dat er wel een paar ingeleverd zouden worden, alleen de tijd was niet bekent… gevraagd of ze deze dan vast zouden kunnen houden voor ons… en toen we vanmiddag terug kwamen uit de stad, zagen we de fietsen al staan, en zijn we gelijk gaan vragen of die voor ons waren… het koste slechts 7,50 euro per 24 uur… echter per fiets moest er wel een borg betaald worden van 50 euro… maar dat is niet meer dan logisch, en zo gingen wij om 17.00 uur op de fiets de stad in… moet zeggen dat het een ramp is met fiets borden, want die staan er gewoon weg veel te kort… we moesten echt steeds zelf maar zien welke kant we opgingen… en als je dus onbekend bent, dan is dat best raar… na ongeveer een uur hadden we een Chinees gevonden, daar zijn we gaan eten… echter bleek het bijna fabriekswerk hier, de tafels waren alweer gedekt voor de volgende, nog voor je afgerekend had… en het ging vrij snel met het aanleveren van ons eten… en zo zaten we een uur later weer op de fiets… en zijn we een stukje terug gegaan, en vervolgens naar Schiedam gefietst… en vandaar weer terug naar ons hotel… daar onze fietsen ingeleverd, en de borg weer terug gekregen… nog even een toetje gaan eten in het restaurant… en de rest van de avond op onze kamer doorgebracht…

Reacties

6 Reacties to “Rondje fietsen 016”

 1. Ximaar
  augustus 15th, 2012 @ 01:10

  Grappig, een deel van die route via de Euromast, Delfshaven en hartje Schiedam heb ik aan het eind van mijn vorige fietsvakantie gedaan. Ik vond fietsen via de knooppuntroutes door Rotterdam (kwam van Zuid) wel meevallen.

  Fietsen mbv gewone fietswegwijzers valt volgens mij inmiddels in heel Nederland tegen. Verouderd en slechtonderhouden. Bij elke weg- of wijkaanpassing verdwijnen bordjes die niet meer terug komen. Mensen hebben dat vaak in hun omgeving niet in de gaten, omdat ze er zonder de bordjes de weg weten. Maar als je de bordjes ga zien door een bril van iemand die niet bekend is, dan schrik je er van.

 2. jannie
  augustus 15th, 2012 @ 10:04

  Ik zie dat je nog langs een voor ons bekende weg bent gefietst en wel Delfshaven.
  Er woont nog steeds een tante van mij die bekende is bij Pascal.

 3. minoesjka
  augustus 16th, 2012 @ 20:58

  Ja, bewegwijzering is soms niet best! Jammer dat jullie in een niet zo’n gezellig restaurant terecht kwamen.

 4. Aline
  augustus 19th, 2012 @ 11:22

  @Jannie leuk, maar denk niet dat Pascal het door heeft gehad toen we daar aan het fietsen waren…

 5. Aline
  augustus 19th, 2012 @ 11:25

  @Minoesjka we stonden af en toe raar te kijken, dat er niets werd aangeven… het eten was wel goed en lekker… Wink

 6. Aline
  augustus 19th, 2012 @ 22:54

  @Ximaar (sorry vond net je bericht in de spamfilter)… via de knooppunten ging het goed, maar ik had geen kaart met knooppunten, en die bleken onderweg ook niet te vinden… dus we hebben steeds op de gok een knooppuntnummer gevolgd… op de gewone bewegwijzering, kwamen wij slechts 1 bord tegen, daarna moesten we zelf maar uitzoeken hoe we ergens kwamen, en konden als we geluk hadden 3 km verderop weer eens een bordje zien staan… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.