«
»

Muisje in nood

Geplaatst op woensdag 25 april 2012 | 12 Reacties

Vanmorgen tijdens het postbezorgen reed ik bijna over dit diertje heen… nu was het zo dat er ook een vogel in de buurt was… en ik eigenlijk dacht dat deze het beestje al gepakt had… ik besloot dat ik de muis wel kon fotograferen… een leuk onderwerp voor mijn Instagram project… ik zag een verhoogde ademhaling, en merkte dat het diertje nergens meer heen ging… dus besloot ik even te bellen met de dierenambulance, en deze reed eigenlijk vlakbij, dus hoefde niet lang te wachten… Het diertje bleek erg jong, en gelukkig niet gewond, maar wel behoorlijk onderkoeld, alle pootjes bewogen, een goed teken volgens de dierenman… dus dat betekent dat deze muis naar de opvang gaat, en daar gaan ze hem eerst verzorgen en opknappen en  daarna weer uitzetten… voor mij eigenlijk best bijzonder, want ik ben niet zo’n ster met kleine dieren… en durf dus helemaal niets, dus vandaar dat ik besloot te bellen met 0900-4440400 en heb daarmee een klein leven gered…

Reacties

12 Reacties to “Muisje in nood”

 1. babbelegoegje
  april 27th, 2012 @ 01:53

  Mooi Aline. Een muis heeft ook gevoel.

 2. Aline
  april 27th, 2012 @ 01:56

  @Babblegoeje dat vind ik nou ook, kom hem daar niet laten liggen… ook al weet ik dat het diertje wellicht geen lang leven heeft… vond dit wel erg zielig…

 3. Marja
  april 27th, 2012 @ 08:24

  Je bent een heldin!

 4. Aline
  april 27th, 2012 @ 15:24

  @Marja hihi… Grin

 5. babbelegoegje
  april 27th, 2012 @ 15:36

  Wij hadden op een gegeven moment muizen in huis en mijn zoon besloot ze te vangen in een vangkooitje en buiten in het land te zetten. Nee, niet in de winter, daar houden wij wel rekening mee. Op een keer riep hij mij erbij. Er zat een heel klein muisje in. “Deze is nog wel erg klein hé” zei hij. Ik zei, “ja, die kan zijn moeder nog niet missen”, waarop hij het muisje ter plaatse weer los liet. Dat is een echte vent, denk ik dan. 8)

 6. babbelegoegje
  april 27th, 2012 @ 15:36

  Cool deze bedoelde ik.

 7. Aline
  april 27th, 2012 @ 15:49

  @Babbelegoeje kijk eens aan, dat is netjes… en goed werk zo’n kleintje weer laten gaan…

 8. Aline
  april 27th, 2012 @ 15:49

  @Babbelegoeje hehe Cool

 9. Gabi
  april 27th, 2012 @ 22:49

  Hoi Aline!

  Je bent wederom geweldig!
  Je weet dat ik muizen als huisdieren heb; daarom kan ik deze actie alleen maar als bijzonder sympathiek en lief betitelen.
  Zowel de ouwe als die van de dierenambulance broeder.

  Ik wens je een fijn weekend,

  Gaabs

 10. Aline
  april 27th, 2012 @ 22:53

  @Gabi, ging geheel per ongeluk… zag hem zelf al bijna te laat… en dacht wel gelijk die ga ik proberen te fotograferen… dat is dus gelukt, en toen had ik door dat hij niet bewoog… en ik heb het niet op muisjes, al zag deze er wel lief en schattig uit… maar om hem daar te laten, er zat de hele tijd een zwarte vogel vlakbij… als ik weg gegaan was, dan was hij voer geweest…

 11. Gabi
  april 27th, 2012 @ 23:01

  Vast en zeker…

  Weet je, mijn moeder was altijd als de dood voor muizen; nu niet meer.
  Sinds ik ze als “huismuizen” heb is ze eerst nieuwsgierig geworden en vervolgens verliefd…
  Echt waar,
  Ze is er nu dol op en wil ze altijd graag voeren en zo.
  Als ze soms `s ochtends op de koffie komt dan is het altijd het eerste dat ze wil doen.
  Dus, als ik weet dat ze komt dan “bewaar”ik het muizen voeren voor haar.
  hahahahaaa… wie had dat ooit gedacht?

  Welterusten,

  Gaabs

 12. Aline
  april 27th, 2012 @ 23:23

  @Gabi dat durf ik echt niet hoor… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.