«
»

Write on Wednesday 72

Geplaatst op woensdag 7 maart 2012 | Geen reacties

Leer-Leren

Nee, nee en nog eens nee, dacht ze terwijl ze voor de spiegel stond. Deze broek ging het zeker niet worden. Ze liep terug het pashokje in, trok hem uit, deed haar eigen kleding weer aan liep terug de winkel in. Ze hing de broek terug, en ging door met het zoeken. Een verkoopster die haar gade had geslagen, kwam haar te hulp. Zij bood aan mee te helpen zoeken, zodat ze in de paskamer kon blijven, en het wat sneller zou gaan. Dankbaar maakte Danielle daar gebruik van, het voelde als een soort van vertroetellen, de verkoopster bediende haar op haar wenken. Tot deze terug kwam met een leren broek, nee dat kon ze toch niet aan doen. Haar moeder zag haar aankomen in de broek van leer. Maar volgens de verkoopster was het gewoon een kwestie van wennen. Ze had zelf ooit ook zo staan dubben, of ze het of niet moest doen. En ze was blij dat ze de broek toen gekocht had. Ja, dacht Danielle dat zou ik ook zeggen als ik een broek wil verkopen. Ze was bang dat het een verkooppraatje was, en dat zij straks met een leren broek thuis kwam, die ze niet of nauwelijks zou gaan dragen. Misschien moest ze het gewoon doen, en moest ze het leren om deze broek te dragen. Hij zit best wel lekker, en ze ziet er best stoer uit. Ze besloot het gewoon te doen, en liep er mee naar de kassa.

© Aline

Geschreven voor Write On Wednesday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.