«
»

WOT 011: Crisis

Geplaatst op donderdag 15 maart 2012 | 10 Reacties

Gelukkig merken wij er in ons inkomen niet zoveel van, dat het nu crisis is… al heeft de crisis wel veel nadelen… zo zijn de banken super voorzichtig met het verstrekken van hypotheken… met name zelfstandigen konden vorig jaar niet veel… en dat is erg vervelend, want we hadden graag het huis hiernaast erbij gekocht vorig jaar maar waren eigenlijk een jaar te laat… dan waren we tevens van de lawaaioverlast af… en hadden we twee vliegen in één klap geslagen…

Verder merk ik dat er steeds meer huizen te koop worden gezet… maar aan de andere kant dat mensen hun huizen niet meer kwijt raken… en sommigen hun huizen na lange periode, toch maar weer uit de verkoop halen… om andere plannen te gaan maken… kortom de huizenmarkt ligt op zijn gat… en daar waar gemeente de WOZ waarde eindelijk eens lager inschatten… is de gezondheidszorg weer duurder geworden, en laat ik maar zwijgen over de huidige benzineprijzen…

Ongelofelijk dat ten tijden van crisis sommige dingen alleen maar duurder worden… je zou verwachten dat het dan juist goedkoper zou worden… want dan kan de economie door draaien… gelukkig komen na een aantal magere jaren, altijd een aantal hele vette… dus laat maar komen zou ik zo zeggen…

© Aline

Geschreven voor WOT (write on thursday), ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

10 Reacties to “WOT 011: Crisis”

 1. staart
  maart 16th, 2012 @ 10:17

  Zo is het. Het is echt crisis. Ik merk het i mijn werk. Ik krijg veel aanmeldingen voor taalcursussen. De eerste vraag is of het gratis is. Ook van gemeentes en instellingen die aanmelden. dat vroeg men vroeger nooit. Mooi woord, mooie wot

 2. Sonja Broekhuizen
  maart 16th, 2012 @ 12:39

  Ik richt mijn aandacht liever op alle overvloed ipv (mogelijke) tekorten . . .

 3. Truus
  maart 16th, 2012 @ 16:10

  Bij ons in de buurt staan ook vele huizen (langdurig) te koop.
  Ik prijs me gelukkig dat wij weinig ‘last’ van de crisis hebben.

 4. Erika
  maart 16th, 2012 @ 20:25

  Ja, die vette jaren lijken me wel watSmile

 5. Ruud
  maart 17th, 2012 @ 18:09

  Jammer, je raakt me deze keer niet. Of eigenlijk wel, ik word er een beetje bozig van. Want het gaat in jouw blog niet over crisis, maar over verwende welvaart. Ik ben me ervan bewust dat ik het meer dan goed heb, dus klaag ik niet. Ik vind dat jij dat wel doet… Je goed recht, maar niet mijn kopje thee…

 6. Aline
  maart 18th, 2012 @ 15:44

  @St@@rt dat is een mooi voorbeeld van de crisis… hoop dat het snel voorbij is…

 7. Aline
  maart 18th, 2012 @ 15:45

  @Sonja dat is een mooi uitgangspunt…

 8. Aline
  maart 18th, 2012 @ 15:47

  @Truus, bij ons staan altijd vrij veel huizen al te koop in vergelijking met andere steden… maar dit is echt te gek, veel meer dan anders, maar ze staan er ook veel langer… er is geen doorgroei…

 9. Aline
  maart 18th, 2012 @ 15:47

  @Erika die lijken mij ook wel wat…

 10. Aline
  maart 18th, 2012 @ 15:57

  @Ruud, dat mag, dat is je goed recht… maar ja mist vrij veel tekst en uitleg… zo vertel ik niet van een opdracht die niet door ging, het eerste jaar van de crisis, waardoor de helft niet uitbetaald is, terwijl het werk zo goed als klaar was… die zelfde uitbetaling die niet doorging, zorgde voor een flinke daling in het jaarsalaris van mijn partner…

  Erger is dat we in dat eerste jaar van de crisis niet wisten dat de buurman bereid was om te gaan verhuizen… en het ons dat jaar niet goed leek om er iets bij te kopen… ondanks mijn werkervaring (jaren bij een bank gewerkt) had ik de rekensom iets eerder moeten maken…

  Komt nog een belangrijk gegeven bij, wij zeer klein wonen… verkopen is geen optie, want ik heb geen baan in loondienst… dus enige oplossing als wij iets groters willen is één van de buren uitkopen… van twee kleine huizen één grotere maken (gebeurd hier in de stad vaak, en toestemming hebben we al)… of een geldprijs winnen in een loterij…

  Kortom laten we reëel blijven, die loterij gebeurd wellicht nimmer… maar dat huis kopen op het inkomen van mijn partner… die zelfstandige is, dat moet gewoon kunnen… maar de reken module voor zelfstandigen is totaal van slag dankzij de crisis… en dan is het zuur om er achter te komen dat het ene bedrag dat niet betaald is in het begin van de crisis, precies het bedrag is wat hij te kort kwam bij het jaarsalaris van 2010…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.