«
»

WOT 009: Vrij

Geplaatst op donderdag 1 maart 2012 | 2 Reacties

Een heel mooi woord deze week namelijk vrij… een heerlijk gevoel gaf dit woord me vroeger wanneer de schoolbel ging en we vrij waren… want zo noemde je dat, lekker doen waar je zin in hebt, nergens aan vast zitten… nou ja je lol werd vaak ingeperkt door een begrip dat huiswerk werd genoemd, en ow ja soms moest je wel eens iets anders doen… maar je fietste heel anders van school, dan naar school toe, en volgens mij had dat met het gevoel van vrij zijn te maken…

Uiteraard ga je na je schoolperiode werken, en ook dan heb je nog wel eens van die momenten dat je blij bent dat de klok aan geeft dat het einde van de werktijd is… dat je vrij bent, dat je even kan doen en laten wat jij wilt… dat je niet vast zit aan regels, dat je heerlijk vrij kan doen wat je wilt… niet dat ik het erg vind om te werken maar je hebt allemaal wel eens van die dagen dat je graag iets anders wilt doen… erger vond ik het geregel van je vakantie, en als er dan teveel in een zelfde periode vrij wilden zijn…

Daar heb ik nu weinig last van, ben in maart 2009 gestopt met mijn 40 urige werkweek, heb ontslag genomen… en dat voelde heel erg goed, ik een baan, die steeds weer veranderde… telkens wanneer ik het prima naar mijn zin had, werd het weer omgegooid… het voelde super, en heerlijk vrij toen ik daarvan verlost was… en ik heb dan ook heerlijk genoten van het vrij zijn… op het moment dat ik stopte had mijn vriend het vrij druk met zijn eigen zaak, en ben ik wat van zijn administratieve taken over gaan nemen… en zelfs levels gaan bouwen in één van zijn games…

In augustus 2009 ben ik begonnen met het bezorgen van stadspost… en vandaar uit steeds wat meer wijken, bij verschillende werkgevers… inmiddels is er door keuzes van buitenaf (een fusie en een terug getrokken label) nog maar één werkgever over, en is mijn standaard wijk wat kleiner dan ik zou willen… we schroeven het regelmatig op door wat wijken in te vallen, zoals deze week het geval isn… dus betekent het dat ik deze week iets minder vrij ben dan anders… en daardoor kan ik minder goed dingen inplannen… maar je hoort mij niet klagen…

In de oneven weken werk ik zes ochtenden buiten en twee middagen en vijf avonden ben ik bezig met het sorteren… in de even weken werk ik twee ochtenden buiten en twee middagen ben ik aan het sorteren… kortom dat betekent dat ik super veel vrij ben, en die tijd besteed ik graag aan mijn hobby’s… en over die hobby’s heb ik het hier al zo vaak gehad, dus daar ga ik het nu niet over hebben… vrij zijn is een super geweldig gevoel en ik ben blij dat ik de positie ben dat ik erg veel van dat woord mag genieten…

© Aline

Geschreven voor WOT (write on thursday), ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

2 Reacties to “WOT 009: Vrij”

  1. Ruud
    maart 2nd, 2012 @ 16:07

    Kijk, zo kun je zo vrij zijn als je jezelf voelt!

  2. Aline
    maart 3rd, 2012 @ 17:17

    @Ruud precies zo vrij voel ik me ook… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.