«
»

Nieuw programma

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2012 | 4 Reacties

Hoe ver kon je gaan? Een vraag die ze zichzelf vaak stelde. Volgens haar kon je ontzettend ver gaan om je dromen en idealen waar te maken. Laat de vraag nu net in een commercial op de televisie voorbij komen. Ze dacht eigenlijk geen moment na, en melde zich even later via het internet aan voor dit nieuwe programma. Wat had ze nu helemaal te verliezen, want volgens haar was praktisch alles mogelijk al had ze geen idee wat ze haar wilden laten doen. Ze ging ervan uit dat het allemaal keurig binnen de wet zou zijn.

Een paar weken later later, toen ze eigenlijk al vergeten was dat ze zich had opgegeven werd ze gebeld. Of ze nog beschikbaar was, en of ze nog steeds zo enthousiast was. Ze hadden eindelijk hun budget bij elkaar, en eerder hadden ze geen kandidaten willen selecteren. Er werd een afspraak gemaakt voor een screening, en vanaf dat moment vond Roos het allemaal heel spannend worden. Ze besloot te gaan shoppen want ze moest dit even vieren, en ze had iets leuks nodig om aan te trekken voor de kennismaking.

Tijdens de ontmoeting met alle andere kandidaten werd al snel duidelijk dat ze zou moeten vechten voor een plekje. Wat waren er fanatieke mensen bij, ze werd er eigenlijk een beetje bang van, ze was hier nu en zij wilde een plaats veroveren. Nou ja eerst toch maar eens uitvissen wat ze nu precies willen. Toen ze aan de beurt was ging ze met knikkende knieën naar binnen. Ja juist zij die altijd zo’n grote bek had, ging als een lammetje aan tafel zitten. Tegenover haar zat een heel team van mensen, behoorlijk imponerend.

Snel werd duidelijk dat het een soort van Try before you Die zou worden. Echter de opdrachten die ze zouden krijgen, waren soms levensgevaarlijk, soms op het randje van de wet, soms zenuwslopend. Eén ding stond vast als je een uitdaging aan zou gaan dan zou je zeer vindingrijk moeten zijn om het er goed af te brengen. Zonder te weten waar ze aan begon, zei ze overal ja op. Ze wilde, nee ze moest hieraan mee doen. Ze wilde zichzelf uitdagen, kijken hoever ze nu echt durfde te gaan. Zeggen en doen zijn immers twee verschillende dingen, toch?

Vier weken later kreeg ze haar eerste opdracht. Ze diende naar een verlaten eiland te gaan, en daar een maand te overleven. Enige wat ze mee mocht nemen was één tas, met wat kleding, een camera, een zak rijst en vijf flessen water. Meer mocht ze niet mee nemen, een zware opdracht, want eten en drinken is toch wel belangrijk. Maar ze ging er helemaal voor, zo erg dat ze het zelfs ander halve maand volhield. En het mooiste kwam nog, ze was gelijk haar overtollige gewicht kwijt geraakt. Dus dromen kunnen werkelijkheid worden, mits je er honderd procent voor wilt gaan.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

4 Reacties to “Nieuw programma”

 1. Marja
  februari 17th, 2012 @ 12:34

  Ik hoop dat het “overleven” is i.p.v. “overleden”. Wat een uitdaging. Ik moet er niet aan denken. Gelukkig is het fantasie.

 2. Khadija
  februari 17th, 2012 @ 18:01

  Ik zou ook zo meedoen aan dat programma.

 3. Aline
  februari 19th, 2012 @ 21:51

  @Marja uiteraard is het overleven… en ja gelukkig is het allemaal fantasie… Wink

 4. Aline
  februari 19th, 2012 @ 21:52

  @Khadija ik weet niet of ik het zou kunnen… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.