«
»

Bloemenvelden

Geplaatst op maandag 20 februari 2012 | 4 Reacties

Als ze in januari de eerste sneeuwklokjes in de velden zag, dan wist ze dat het lang niet meer kon duren. De lente en de zomer waren haar favoriete seizoenen. In februari zouden de mooie krokussen weer in de bloei staan, en kon zij naar harte lust gaan fotograferen. Maar mooier vond ze bloemen velden, ze was gezegend door op het platteland te wonen in een gebied met veel agrarische boeren. In maart zag je de eerste velden met narcissen al op komen. Hele gele velden tegen stralend blauwe luchten. Zoveel narcissen als je kijken kon, echt genieten ze was gewoon trots op haar geboorte grond. In april kwamen de heerlijke geuren van de hyacinten velden je tegemoet als je al fietsend er langs reed.

Mei was vol prachtige kleuren en in alle soorten en maten, en dan had ze het over tulpen, je kon het zo gek niet bedenken. De velden in zoveel verschillende bloemen stroken naast elkaar. Het landschap werd er nog mooier van, liefst met een molen op de achtergrond. Ze zag het al helemaal voor zich. In juni was ze meer in gebieden te vinden waar ze veel mooie velden met klaprozen hadden. Vorig jaar had ze in juli voor het eerst kennis gemaakt met de dahlia, een prachtige bloem.

Echter haar favoriete bloemen die kwamen pas laat in het jaar te voorschijn, in augustus had je prachtige gladiolen staan. In de mooiste kleuren, en de opbouw van de bloem zelf was prachtig. Een steel en daaraan verschillende bloemen, die niet eens allemaal tegelijk open gingen. Gevolgd door de zonnebloem in augustus, die mooie grote gele op een groene hoge lange steel. Ze wist nog goed de eerste keer dat de oog in oog met deze bloem had gestaan, hij was toen een paar koppen groter geweest, en daar was flink van onder de indruk geweest.

© Aline

Geschreven voor Photo Monday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

4 Reacties to “Bloemenvelden”

 1. Marja
  februari 21st, 2012 @ 09:36

  Leuk geschreven met het oog van een fotograaf.

 2. Dieneke
  februari 21st, 2012 @ 11:48

  Leuk hoe je bloemen beschrijft,de bollenvelden zijn voor mij zo gewoon maar toch vind ik het telkens net een tapijt aan kleur.In Frankrijk varen wij wel eens langs de zonnebloemen en niet even,dagenlang.

 3. Aline
  februari 21st, 2012 @ 15:51

  @Marja het fotograferen is precies waardoor ik de meeste maanden aan de bloemen hebben kunnen koppelen… Wink

 4. Aline
  februari 21st, 2012 @ 15:52

  @Dieneke ik woon nu ruim zes jaar in Den Helder… en hier zit ik echt tussen de bollenvelden van maart tot oktober… zonnebloemen heb ik helaas nog niet in grote getallen gezien… lijkt me wel heel erg mooi…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.