«
»

Aasgieren

Geplaatst op maandag 13 februari 2012 | 6 Reacties

“Ik zeg het je nog één keer het zijn allemaal aasgieren!” Haar vader was boos, alle jongens zouden maar op één ding uit zijn en dat zou haar geld zijn. Ze had het zo gehad met hem, elke keer als ze afsprak met een jongen dan ging hij zowat door het lint. “Pa, je moet nu echt ophouden hoor, niet iedereen zit slecht in elkaar.” “En daarnaast als ik op mijn bek ga, dan is het nog altijd mijn leermoment.” Sanne wilde maar één ding en dat was zorgen dat Jeroen en haar vader elkaar voorlopig niet tegen zouden komen. Hij zou die arme jongen het hemd van de lijf vragen. Alleen omdat zij, een goede betaalde baan had, ze was regelmatig te zien in een tv commercial. Het verdiende inderdaad goed, en soms was ze zelf ook bang dat mensen haar daarom leuk en aardig vonden. Maar van Jeroen wist ze dat hij geen enkel idee had wie ze was. Hij keek nooit naar de televisie, dus hij kon haar niet gezien hebben. Tijdschriften las hij ook niet, dus de laatste campagne waarbij ze voor de eerste keer in de kiosk had gelegen. Die zou hij vast en zeker niet gezien hebben.

Haar hart maakte een klein sprongetje toen ze hem zag. Jeroen en zij hadden afgesproken op de parkeerplaats bij de bioscoop. “Stap in we gaan er vanmiddag eventjes tussen uit”. En zo reden ze even later een hele andere parkeerplaats op. Een vogelpark, was waar hij hen gebracht had, zo konden ze heerlijk wandelen, vogels kijken en elkaars hand vast houden. Het leukste vond ze de roofvogel show, waarbij de vogels los over het publiek heen en weer vlogen. Ze had valken en uilen verwacht, maar er zaten tevens gieren en adelaars in de show. Jeroen had door dat ze onder de indruk was, en had zelfs geregeld dat ze achter de schermen mocht kijken. Ze mocht zelfs een valk vasthouden. Kortom ze had de leukste middag van haar leven, en die Jeroen daar zou ze vaker mee afspreken. Zelfs als haar vader hem een vreemde vogel zou vinden.

© Aline

Geschreven voor Photo Monday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “Aasgieren”

 1. Marja
  februari 13th, 2012 @ 11:12

  Leuk om al die betekenissen door elkaar te gebruiken.

 2. Aline
  februari 13th, 2012 @ 15:19

  @Marja ik had de collage wel leuk gemaakt, maar had even geen idee wat ik er mee wilde, en toen bedacht ik de titel aasgieren en gelijk kwam de rest bij me op… Wink

 3. Mirjam Kakelbont
  februari 13th, 2012 @ 20:33

  En de vriend, heet jij “Vogel” van zijn achternaam Wink

 4. Aline
  februari 13th, 2012 @ 20:49

  @Mirjam, whahaha daar had ik nog niet eens aan gedacht…

 5. jokezelf
  februari 14th, 2012 @ 11:27

  Goed verhaal! Mooie foto’s

 6. Aline
  februari 14th, 2012 @ 14:44

  @Jokezelf dank je wel, en de foto’s spreken voor zich… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.