«
»

WOT 002: Wens

Geplaatst op donderdag 12 januari 2012 | 30 Reacties

Het eerste dat bij me opkomt na een lange haast slapeloze nacht is rust… ik wens de rust hebben om in mijn eigen woning te mogen slapen… zonder een buurman die steeds weer midden in de nacht aan het klooien gaat… maar goed daar schreef ik eerder vandaag al een heel verhaal over… dus dat laat ik het eens over wensen hebben… iedereen heeft ze, en meestal hebben we er meer dan één… een droomwens, een liefdeswens, een woningwens, kinderwens, carrièrewens, vakantiewens, autowens, enz…

Kortom iedereen heeft er wel een aantal, “Zonder wensen zou het leven saai zijn” is mij ooit eens verteld en deze zin is mij eigenlijk altijd bijgebleven… en het is niet dat ik iets te kort kom, ik heb een mooi leven, maar ja we willen allemaal wel wat dingen… en komt het niet dan is het jammer, maar dan heb je je dromen nog… in sommige gevallen heb je het zelf in de hand, of iets wat je graag wilt gaat uitkomen… het gaan om handelen en doen, zelf zorgen dat het jouw kant op komt…

Wensen komen elke woensdag bij de WWJW (wat wens je woensdag) aan bod, elke woensdag stelt Kriebels en Krabbels van Ontmoeten in woord en beeld een vraag in de vorm van een wens… door deze vragen ben ik me zeer bewust van sommige zaken, dingen die ik moet doen om te zorgen dat ze uit gaan komen… maar het is ook een soul-search, ik ben bewust met een bepaalde wens bezig, om erachter te komen wat ik wil… we hebben net een paar weken

Mijn grootste wens is het huis van mijn buurman erbij kopen, dat zorgt ten eerste dat we geen overlast meer van hem kunnen hebben… en ten tweede wordt ons kleine huisje gelijk verdubbeld, en dat zal van dit huisje een doorsnee huis maken, zij het met een slaap kamer meer dan bij de meeste… om dit doel te bereiken, dienen we of meer inkomen binnen te halen (een hit game maken op Android en iPhone dus), een leuke prijs in een loterij winnen of te wachten tot de hypotheek verstrekkers normale rekensommen voor zelfstandigen gaan hanteren… en wat is jouw droomwens?..

© Aline

Geschreven voor WOT (write on thursday), ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

30 Reacties to “WOT 002: Wens”

 1. linda kwakernaat
  januari 12th, 2012 @ 17:57

  een droom wens heb ik eigenlijk niet
  saai nee hoor
  mijn leven is enerverend en spannend,
  en veel van mijn wensen werken al en ben er zeer gelukkig mee

 2. Aline
  januari 12th, 2012 @ 18:57

  @Linda kleine wensen zijn ook leuk… en als veel van je wensen als werken dan is het mooi meegenomen…

 3. Miss-Artemis
  januari 12th, 2012 @ 19:44

  Op dit moment is mijn wens een huis in Rotterdam kopen, dichter bij mij vrienden en daar waar het gebeurd. Verder van een plek waar ik eigenlijk nooit heb kunnen aarden.

  Net als jij een woonwens dus Smile

 4. Aline
  januari 12th, 2012 @ 19:48

  @Miss-Artemis ik ga voor je hopen duimen dat je dat snel zal vinden, lijkt me niets om op een plek te zijn waar je je niet kan vinden… ik zit namelijk op een plek waar ik niet weg wil, alleen mijn huis is vrij klein, vooral toen vier jaar geleden mijn vriend erbij kwam… dus een beetje meer ruimte is wenselijk hier… succes met het zoeken…

 5. Robert Keizer
  januari 12th, 2012 @ 20:23

  Maar wat wenst de buurman?

 6. Aline
  januari 12th, 2012 @ 21:37

  @Robert een paar maanden geleden wilde hij nog verkopen, en gaf die aan dat hij terug wilde naar Tuindorp, maar ja toen had zijn vriendin… dus of die nu nog weg wil geen idee… (gezien huidige hypotheek die mijn vriend kan krijg komen we 30.000 tekort)… ik heb op mijn naam al een hypotheek voor dit huis dus ik kan niet meehelpen…

 7. petepel
  januari 12th, 2012 @ 22:19

  Ik heb een saai leven, en wens dat het zo blijft…

 8. Aline
  januari 12th, 2012 @ 22:21

  @Petepel dat is op zich een mooie wens, dan ben je kennelijk tevreden… Wink

 9. petepel
  januari 12th, 2012 @ 22:29

  Ja hoor, tevreden genoeg om niet al teveel wensen te hebben. En dat zijn vaak ook nog kleine wensen, dus met ‘de handen uit de mouwen’ kun je die redelijk eenvouding in vervulling laten gaan Wink

 10. Aline
  januari 12th, 2012 @ 22:41

  @Petepel ach ja op zich ben ik ook helemaal happy, sommige dingen zijn zo aan te passen, maar dat beetje meer ruimte, zou zo welkom zijn… plus de rust keert terug in dit geval…

 11. petepel
  januari 12th, 2012 @ 22:43

  Kan ik me helemaal voorstellen. Ik zou ook niet weten wanneer in onze rustige buurt we met zo’n buurman te maken zouden krijgen.
  Eigenlijk bedoel ik vooral te zeggen, dat wanneer je eenmaal je leven ietwat goed op orde hebt je er ook van moet proberen te genieten en niet altijd maar om meer blijven wensen. Maar ik ben dan ook snel tevreden…

 12. Steven Gort
  januari 12th, 2012 @ 22:46

  Ik wil ooit leraar Scheikunde worden voor een VMBO klas. That’s all.

 13. Aline
  januari 12th, 2012 @ 22:54

  @Petepel, op zich ben ik erg blij want ik woon in een grote stad, maar toch wonen wij in een hofje, dat betekent geen auto voor de deur, geen verkeer bij ons… we wonen eigenlijk achter het eerste rijtje huizen (een zoek puzzel) en we kunnen het super vinden met vijf andere buren, alleen die ene die veroorzaakt nogal wat problemen, maar komt dat ook uit Tuindorp… en woont dus precies naast ons, die andere is een oude vent, een kamper van oorsprong, en die heeft het al voor elkaar dat twee straten hem niet moeten… dus dat zegt wat over hen… maar ja wij wonen hier prima… en we vormen als buren met elkaar gelukkig één blok… en dat voelt goed, vrienden heb ik niet meer, omdat Den Helder kennelijk het einde van de wereld is… de afstand van mij naar hun is kennelijk korter, als andersom… en ja ben helemaal blij hier, alleen het zijn kleine huisjes… maar ach als het niet gebeurd, dan ook geen man overboord…

 14. Aline
  januari 12th, 2012 @ 22:54

  @Steven Gort wat houd je tegen? want dat lijkt me een haalbare wens…

 15. petepel
  januari 12th, 2012 @ 22:57

  Zolang je de voordelen ook nog kunt zien is het nadeel vaak draaglijk.

 16. Aline
  januari 12th, 2012 @ 23:00

  @Petepel die zien we ook, en die zijn groot, we klussen elk jaar een deel aan onze woning, en zo is het helemaal van ons… steeds een stukje meer… Wink

 17. Helen Soler
  januari 13th, 2012 @ 09:41

  Ik wens te blijven leven, zodat ik de weg kan vervolgen die ik ingeslagen ben!

 18. Daan
  januari 13th, 2012 @ 14:22

  Het appartement van mijn buurman staat ook te koop, is erg aantrekkelijk om het erbij te betrekken!

  Je kan je buurman ook om laten leggen.. beetje drastisch, maar scheelt een hoop overlast en is vast goedkoper dan een tweede hypotheek Razz

 19. Aline
  januari 13th, 2012 @ 17:25

  @Helen Soler, dat is een hele goede wens…

 20. Aline
  januari 13th, 2012 @ 17:30

  @Daan huis hier naast is € 100.000,- en dan komt er kk bij… we komen niet eens zo gek veel te kort… als de rekensom veranderd bij de hypotheek verstrekker dan zijn we er gelijk…
  En het is qua woning heel gunstig, hij heeft een een schuur dat nog los staat van zijn woning, en een hoekhuis, dus dat bij onze woning betrekken… maakt dat we een veel uniekere woning krijgen… en woongenot wordt tweemaal zo groot…
  Om laten leggen is wat drastisch en daar betaal je volgens mij veel voor, maar daar die je niet veel voor terug… sterker, moet je maar weer afwachten wat je dan weer naast je krijgt…

 21. Mirjam Kakelbont
  januari 13th, 2012 @ 21:12

  Als je gezond bent heb je wel duizend wensen. Als je ziek bent heb je er maar eentje…

 22. Aline
  januari 13th, 2012 @ 21:48

  @Mirjam, auw die is ow zo waar… en die wens heb ik ook gehad helaas… en ik ben der nog, dus zit weer vol met…

 23. Patricia
  januari 13th, 2012 @ 22:20

  Wensen zijn fijn en deze zin is zo waar “Zonder wensen zou het leven saai zijn” Succes met je buurman hoop voor je dat het snel veranderd

 24. Ruud
  januari 13th, 2012 @ 22:28

  Lekker stukkie! Leuke wensen, de meeste ga je mooi waarmaken ook, geen twijfel. Genoeg wensen, ook, daar kun je mee vooruit. En er mogen ook wel wat obstakelwensen zijn, toch? Als het allemaal vanzelf zou gaan…
  Oh ja…Mijn droomwens? Dat is een droom, mens!

 25. Aline
  januari 13th, 2012 @ 23:27

  @Patricia, tot nu toe hem niet meer gehoord, dus hoop dat het zo blijft…

 26. Aline
  januari 13th, 2012 @ 23:28

  @Ruud ik mag het wel hopen ja… en ja ik kan zeker met mijn wensen vooruit, ze hoeven niet allemaal even makkelijk te zijn…

 27. Elja
  januari 14th, 2012 @ 00:37

  Wel heel vervelend, zo’n buurman. Frown We zitten ook allemaal zo dicht op elkaar he, in Nederland. Ik wordt ook heel snel kriebelig van geluidsoverlast dus ik kan me het goed voorstellen. Wie weet, vertrekt hij op een dag gewoon…

 28. Aline
  januari 14th, 2012 @ 14:19

  @Elja zeer vervelend, op dit punt is elk geluid dat we van hem horen eigenlijk al te veel, dus we passen goed op dat we niet te snel actie ondernemen… en wij zijn vrij schappelijk, maar willen graag dat het tussen 0.00 en 8.00 uur stil is… tenzij het eerder al heel erg ondragelijk is en de decibel ook bij de buren aan de andere kant van mij te horen zijn, want dat is natuurlijk ook niet de bedoeling…

  Probleem met de buurman is, dat hij mij aanwijst, als de politie komt, dat hij niet door heeft, dat mijn handelen een gevolg is van zijn acties, en dat het zijn acties zijn die niet door de beugel kunnen… zou fijn zijn als hij volwassen ging doen…

 29. Saskia van der werff
  januari 16th, 2012 @ 20:51

  Nadat ik alle #wot 2 bijdrage heb gelezen zie ik de betekenis van wensen genuanceerder. Ik zeg nu niet meer dat een leven zonder wensen saai is, maar dat het met bewuste wensen pas echt de moeite waard is. Succes met je buurman!

 30. Aline
  januari 17th, 2012 @ 00:19

  @Saskia, als je zo bij elkaar gaat meelezen, dan kom je inderdaad achter veel meer dingen, dingen waar je zelf in de eerste plaats niet aan gedacht zal hebben…
  Enne bedankt, gelukkig is die buurman maar 26 weken per jaar thuis… en is hij met twee nachten weer een week varen… en met zijn proces verbaal op zak, zal hij zich tot eind maart wel kalm houden…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.