«
»

WOT 001: Nieuw

Geplaatst op zondag 8 januari 2012 | 4 Reacties

Ik heb iets langer nagedacht of ik mee wilde gaan doen, het woord nieuw spreekt namelijk ontzettend aan, normaal bij een schrijf opdracht verzin ik een verhaal, en dat wil ik nu dus niet gaan doen… ik wil het anders, nieuw dus aanpakken, ik wil schrijven over mijn gevoel bij een woord, of over de dingen die bij me opkomen… het is een nieuw jaar, deze is nog maar net een week bezig, dus er volgen er nog velen… een nieuw jaar betekent nieuwe dingen doen… nieuwe categoriën toevoegen nieuwe ideeën maken en uitvoeren (en daar heb ik er nog genoeg van)… maar nieuw betekent ook dingen anders doen, vernieuwen… eigenlijk, en die reacties heb ik al ergens geplaatst, ben ik bang voor het woord nieuw, want het betekent ook het onbekende, iets wat vertrouwd voelt in ruilen…

Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen leren eten, nieuwe uitdagingen bedenken en aangaan, nieuw is eigenlijk alles dat je voor het eerst doet of meemaakt… op het gebied van de fotografie ga ik volgende maand een nieuwe cursus volgen, een vervolg op eentje van anderhalf jaar geleden… en daarbij zal ik vast veel nieuwe dingen gaan leren… op het gebied van de verhalen zal ik mezelf aan gaan sporen tot het meedoen met schrijf-wedstrijden, dat heb ik nog nimmer gedaan… op het creatieve gebied zal ik me verdiepen in het stempelen (kan vertellen dat ik deze uitdaging vanmorgen al ben aangegaan, de eerste paar afbeeldingen zijn ingekleurd) en ik denk er over na om zelf een nieuwe creatieve uitdaging te starten, aan de hand van een sketch… wat betekent dat ik zelf een ontwerp moet bedenken en uit moet werken… dan zie ik jullie al gluren naar de regel met linken boven aan mijn blog… de categorie recepten, ja daar gaan nieuwe aan toegevoegd worden, te beginnen met twee taarten die ik al gebakken heb, maar waarvan het recept nog niet hier te vinden is…

Zo te zien kan ik met het woord nieuw dus erg goed uit de voeten, en zit ik in het begin van jaar toch wel vol ideeën… of eigenlijk zit ik dat altijd wel, maar moet ik voor mezelf een weg vinden om het allemaal in te vullen, tijd is daarbij een belangrijke factor… al hoeft ik daar niet al te moeilijk over te doen… want ik heb eigenlijk tijd genoeg, werk slechts twee ochtenden in de week buitenshuis, bezorg dan post in 15 straten, en de twee middagen daaraan vooraf, doe ik het voorbereidende werk, het sorteren… wel had ik gehoopt er een nieuwe post-wijk bij te krijgen, maar helaas die optie is verkeken, ze willen niet meer dan twee wijken per persoon toekennen, dit in verband met ziektes en vakanties… dus hoop ik dat bij de dag-post één van de mannen er gauw mee stopt, zodat ik die wijk van 48 straten weer terug kan krijgen (daar was ik begin vorig jaar mee gestopt omdat het toen veel te druk was)… zo dit is mijn eerste bijdrage aan de WOT, en dat nieuw zet me flink aan denken, en hopelijk aan het handelen…

© Aline

Geschreven voor WOT (write on thursday), ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

4 Reacties to “WOT 001: Nieuw”

 1. petepel
  januari 8th, 2012 @ 15:07

  Wow Wink Het duizelt me van de nieuwigheid die je aanhaalt. Neem je niet teveel nieuw hooi op de vork? In ieder geval ben je voor mij een nieuwe blogger die flink wat te bieden heeft, dus ik voeg je met alle plezier toe aan mijn blogroll.

 2. Aline
  januari 8th, 2012 @ 15:14

  @Petepel dat teveel doen en teveel tegelijk is mijn grootste valkuil… heb het woord nieuw genomen en ben gaan zitten typen, en dan komen er dingen uit waar ik soms in gedachte al veel verder mee ben, maar waar ik gewoon iets mee moet doen… een nieuw jaar dus nieuwe kansen… mits ik ze wil zien… Wink

 3. petepel
  januari 8th, 2012 @ 15:16

  Zolang je het maar herkent en erkent als een valkuil kun je je daar tegen wapenen. Veel doen is niet erg, maar bij teveel moet je oppassen dat jezelf en de dingen die je doet niet tekort doet. Succes met alles wat je aan nieuwe dingen gaat ondernemen in 2012 en ik volg je (ondertussen ook al op twitter).

 4. Aline
  januari 8th, 2012 @ 15:20

  @Petepel ik weet dat niet alles tegelijk kan, al zou ik het soms wel willen… en dat er keuzes gemaakt moeten worden… en zo komen we er wel, al doe ik over sommige keuzes wat langer dan over andere… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.