«
»

Fotoclub FWG Modelgroep 004

Geplaatst op woensdag 23 november 2011 | 6 Reacties

Woensdagavond, gisterenavond met een aantal toch besloten om vanavond even aan de slag te gaan… willen we namelijk op locaties werken waar geen stroom is, dan is het handig om te weten hoe je de losse flitser op je camera zo kan neerzetten dat deze als lichtbron kan gaan dien… strobist fotografie wordt het ook wel genoemd… en nu heb ik een Metz flitser, maar geen idee hoe ik deze als slave in kon stellen… maar door even thuis mijn boekje op te halen is het me gelukt om de flits met mijn camera te bedienen… en tegelijkertijd ook die van een ander (die net als ik een sony camera heeft)… kortom een leerzame avond, helaas missen wij nog wel een cold shoe om onze flitser ook echt ergens op neer te zetten… maar dat kan geregeld worden, die gaan we maar even regelen, want deze manier van fotograferen is wel erg leuk… en eigenlijk vrij makkelijk, je hoeft ook niet zoveel spullen mee te slepen…


© foto Aline (aanklikbaar voor groter formaat)

Reacties

6 Reacties to “Fotoclub FWG Modelgroep 004”

 1. Annet
  november 24th, 2011 @ 14:32

  Aline, leerzaam met voor mij onbekende woorden (strobist, slave, cold shoe). Via wat Hyvesvrouwen ben ik bewuster gaan fotograferen en het is een leuke hobby erbij….letten op details is sowieso iets voor mij, haha….

  De kiekjes staan vnl op Hyves….

  Veel plezier met alles…

  Annet Wink

 2. Appelvrouw
  november 24th, 2011 @ 18:59

  Da’s inderdaad helder.

 3. Blewbird
  november 24th, 2011 @ 20:06

  Ik werk nooit met flits, maar ik zie met belangstelling je experimenten tegemoet.

 4. Aline
  november 24th, 2011 @ 20:10

  @Annet, als je met losse flitsers werkt, die dus niet op je camera staan dan wordt dat strobist genoemd, als je daar op zoekt krijg je heel veel informatie… om je flitser aan te kunnen sturen, dient deze als slave (slaaf dus) ingesteld te worden, waarbij je camera flitser ook open moet staan, en je camera functioneert als master, en stuurt alles aan… als je een Sony camera hebt, dan heb je een andere opzet dan alle andere camera’s… ik heb dus al een hot shoe gekocht, zodat ik daar een flistsets op kan aansluiten… en die kan besturen… maar als ik mijn flitser als slave wil gebruiken en op een standaard wil zetten, dan heb ik een coldshoe nodig (door een hotshoe gaat de flitser denken dat hij op de camera staat, en verliest zijn slave functie)…

  Hoop dat dit duidelijkere taal is… Wink

 5. Aline
  november 24th, 2011 @ 20:11

  @Appelvrouw, geheel per ongeluk flitste ik dus ook de achterste, we zaten dus beide op het zelfde kanaal met onze sony camera’s…

 6. Aline
  november 24th, 2011 @ 20:13

  @Blewbird, alle kaarten die ik de laatste tijd plaats, zijn allemaal geflitst… en bij modelfotografie doe ik niet anders… normaal staan er zo’n 3 tot 6 flitsers omheen… echter nu we op locatie willen gaan werken, zullen we dus op plaatsen komen waar geen stroom voor handen is… dus dan maar zo… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.