«
»

Vakantieliefde

Geplaatst op vrijdag 28 oktober 2011 | 6 Reacties

Het was één van de mooiste herinneringen die ze had. Een gedachte aan de komende vakantie naar Griekenland, deed haar terug denken aan een andere vakantie. Eentje van heel wat jaren geleden, toen ze nog een puber was. Zestien lentes jong en samen met haar vriendin Else mocht ze afreizen naar Kreta. Hoe ze hun ouders ooit zo gek hadden weten te krijgen, dat wist ze niet meer. Maar dat ze samen deze reis voor geen goud hadden willen missen dat stond als een paal boven water. Wat waren ze jong geweest, nu ze eraan terugdacht.

De tweede dag al was ze als een blok gevallen voor de mooie zoon van de groenteboer. Haar vriendin had het al vakantieliefde genoemd, en zat grappen te maken dat hij elk jaar in het hoogseizoen vast wel elke week een ander had. Maar ze was er doof voor geweest, Diego was prachtig. Met zijn mooie donkere ogen en dat git zwarte haar, had hij haar hart helemaal doen smelten. Ze had al haar moed bij elkaar verzameld en was recht op haar doel af gegaan, nou ja recht, ze had achteraf twee hele dagen verspild.

Diego daar en tegen was niet de rokkenjager, waar iedereen hem voor hield. Hij had Franka gelijk bij aankomst al gezien, mooi, slank, blond lang haar. En ze was meestal samen met die vriendin van haar. Verlegen als hij was, had hij niets durven zeggen, en al zeker niet als ze met zijn twee waren. Kijken was het enige wat hij kon doen, en wachten op een geschikt moment. Die mooie blauwe ogen deden hem smelten, en die lippen waren echt zo mooi. Dromerig stond hij voor zich uit te kijken, toen hij opeens merkte dat ze voor hem stond.

“Zou jij me de stad willen laten zien, ik zoek een gids”, vroeg Franka aan Diego. Wat een stomme openingszin, dacht ze nu na al die jaren, maar Diego had maar wat graag ja geantwoord. Sinds hij haar zijn stad had laten zien, waren ze onafscheidelijk geweest. De hele vakantie hadden ze met elkaar opgetrokken. Wat voor Else eigenlijk helemaal geen leuke vakantie moet zijn geweest. Die was haar vriendin kwijt geraakt die zomer. Zo heet het toch als je steeds alleen de hort op gaat. Gelukkig hebben ze het beide met haar goed weten te maken. Diego heeft er aan zijn best vriend voorgesteld.

“Mam, kom je nou nog?”, vroeg haar dochter. “We zouden al een half uur geleden naar papa toe”. Ze stond gelijk weer met twee voeten in de hedendaagse werkelijkheid. Dat dagdromen naar vroegere tijden, dat kwam nog wel eens ongelegen. Ze stapten snel in de auto en reed naar de zaak van haar man. Diego was nog druk op het werk, toen hij zijn vrouw en dochter binnen zag komen. Hij wist hoe laat het was, tijd om weekend te gaan vieren, en de zaak achter te laten voor maandag. Genieten van zijn vrouwen dat stond er op het programma.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “Vakantieliefde”

 1. Brigitta
  oktober 28th, 2011 @ 11:17

  Mooi verhaal Aline, ik hoop dat ik deze keer ook tijd vind. Gaat wel na het weekend worden want ik zit dit weekend met 35 vrouwen te scrappen in Lemele LOL

  groetjes
  Brigitta

 2. danique
  oktober 28th, 2011 @ 11:36

  Wat een lief verhaal, ik heb met mijn vakantieliefdes toch andere ervaringen, maar meestal was ik hen zat haha

 3. Marja
  oktober 28th, 2011 @ 12:10

  Zo, jij bent vlot. Een goed verhaal. Ik probeer het ook een keertje. Al heb ik moeite met het aantal woorden, omdat het zo duidelijk de richting bepaalt. Ik ga kijken of ik er iets heel anders van kan bakken.
  Fijn weekend.

 4. Aline
  november 1st, 2011 @ 18:18

  @Brigitta, heb al gezien dat je een link geplaatst hebt, dus dat is goed gekomen… enne ik ben jaloers, srappen met zo’n mooie grote groep lijkt me geweldig… wat een creativiteit… Wink

 5. Aline
  november 1st, 2011 @ 18:19

  @Danique, het is puur verzonnen van mijn kant… en ik ga er ook niet vanuit dat het zo bij de meeste vakantieliefdes gaat, al zou het natuurlijk best kunnen…

 6. Aline
  november 1st, 2011 @ 18:20

  @Marja het is in feite een heel verhaal, een inleiding, een voortzetting, even iets vanuit een ander standpunt lezen, en het afmaken… ik zie al een link staan, dus kom zo meelezen… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.