«
»

Nieuwe categorie: Flat Stanley

Geplaatst op zondag 18 september 2011 | 6 Reacties

Afgelopen 10 augustus kreeg ik een e-mail van Frank Grogan… ik heb hem online leren kennen, doordat ik met Shrink the web ging werken hier op dit blog… en ik heb daar toen een log overgemaakt, waardoor hij contact met mij zocht… en sindsdien spreken we elkaar af en toe via de e-mail, op facebook, of als ik vragen heb over Shrink the web… we hadden elkaar al een tijdje niet gesproken, maar hij had een vraag aan mij, of ik zijn dochter kon helpen met haar huiswerkopdracht… Of zij Flat Stanley naar mij op mocht sturen, waarmee ik dan wat foto’s maak, en Nederland laat zien tegelijkertijd aan zijn dochter… uiteraard heb ik ja gezegd, echter vlak daarna werden ze beide ziek… en waren ze even vergeten Flat Stanley naar me te versturen… 

Onlangs heb ik dus maar even een e-mail terug gestuurd om te horen of Flat Stanley al onderweg  was, en toen vertelde hij me dus dat ze ziek waren geweest, en dat deze inmiddels naar me onderweg was… inmiddels kan ik vertellen dat ik afgelopen woensdag 14 september Flat Stanley heb ontvangen… en ben ik me eens gaan verdiepen in de persoon en het project… in 1964 is Flat Stanley geboren in een boek van Jeff Brown… het verhaal gaat dat hij een zijn broer een billboard kregen van zijn vader, deze hebben ze boven Stanley zijn bed gehangen, en toen deze ’s nachts ging slapen is het billboard boven op hem gevallen… en sinds dien is Stanley heel erg dun… en op deze manier beleeft hij al zijn verhalen, zijn broer neemt hem als vlieger overal mee naar toe… maar er is nog een voordeel omdat hij in een enveloppe past kan hij de hele wereld over reizen…

Lilybelle de dochter van Frank, heeft op school een project… zo hebben ze allemaal een Flat Stanley gekleurd en geknipt… en hebben ze de opdracht gekregen om deze naar een familie lid of vriend buiten de stad te sturen, liefst natuurlijk buiten het land… in de klas gaan ze met de foto’s aan de slag, en gaan bespreken hoeveel kilometers het van hun stad af ligt, en gaan op een kaart met pinnetjes bijhouden waar de verschillende Flat Stanley’s geweest zijn… en door de foto’s zullen ze dingen en gewoontes gaan leren over verschillende landen… een belangrijke taak is voor mij weggelegd, ik ga ze kennis laten maken met Nederland, met Den Helder… kortom vanaf nu zal ik elke week op dinsdag foto’s laten zien van dit project… en ik zal in november Flat Stanley terug sturen naar Lilybelle…

Reacties

6 Reacties to “Nieuwe categorie: Flat Stanley”

 1. Sjoerd
  september 18th, 2011 @ 14:55

  Dat zijn nu eens leuke dingen. Een mooi initiatief waar ik ook zo mijn medewerking aan zou verlenen.

 2. Aline
  september 18th, 2011 @ 15:01

  @Sjoerd, ik heb nog geen idee hoe ik het helemaal ga invullen, maar ik dacht laat ik eens beginnen bij een goede introductie… en er zijn al 9 foto’s hier thuis gemaakt… dus vanaf nu moet ik er om denken dat ik Flat Stanley mee neem als ik wat ga doen…

 3. Noelle52
  september 18th, 2011 @ 16:30

  O wat leuk, ik heb kwam op vakantie iemand tegen die een soort pop bij zich had die ze ook overal op de foto moest zetten ergens voor, weet niet meer waar voor maar dat was ook zo’n leuk verhaal. Wel een goed idee ook om spelenderwijs wat te leren zo.

 4. Aline
  september 18th, 2011 @ 16:34

  @Noelle52, ik vind het een super leuk project om ze iets te leren van de wereld, of om andere gewoontes te ontdekken, voor als je het in de steden om je heen zou doen…

 5. Redstar
  september 18th, 2011 @ 17:41

  Erg leuk, en zoals ik begrijp een goede prikkel om lekker creatief bezig te zijn. Ik ben benieuwd naar het eind resultaat als je helemaal klaar bent en het project terug stuurt.

 6. Aline
  september 18th, 2011 @ 17:45

  @Redstar heb inmiddels begrepen dat ik Flat Stanley na het sturen nog een keer kan terug krijgen… maar ik ga foto’s maken en met name Den Helder laten zien, alhoewel ik eind volgende maand ook op vakantie ga… dus denk dat ik dat ook nog even mee neem… ben ook erg benieuwd hoe ze het gaat vinden, heb haar vader net al een berichtje gestuurd dat Flat Stanley is aangekomen bij me, en dat dinsdag de eerste foto’s erop zullen staan…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.