«
»

Het geheim

Geplaatst op vrijdag 30 september 2011 | 12 Reacties

Ze had moeite met de letters in de juiste volgorde te zetten, waardoor de woorden niet echt te lezen waren. Las ze het nou goed? Stond daar nu echt dat haar moeder twee dochters had gekregen? Ze las de brief van de notaris nog een keer goed door. De testament voorlezing zou over een week zijn en daar zou haar zus bij zijn. Een zus, die zij niet kende, sterker een tweelingzus. Dit moest een vergissing zijn, haar moeder zou het haar echt verteld hebben. Sinds haar vader tien jaar gelden was overleden, deelden ze alles met elkaar.

Zo raar, vorige week was ze er nog en kon ze alles aan haar vragen. En nu, het was allemaal zo snel gegaan. Haar moeder voelde zich niet lekker, besloot naar bed te gaan. Tegen de tijd dat ze bij haar ging kijken, was het al te laat. Ze was in haar slaap heen gegaan, niets geen langdurige ziekte bed. Geen onverwachts ongeluk, geen waarschuwing, compleet onverwachts. De tranen sprongen in haar ogen, ze had geen afscheid kunnen nemen. Ze zou haar nooit meer kunnen vertellen hoeveel ze om haar gaf, wat ze voor haar betekende.

Op het zelfde moment, liep een niets vermoedende vrouw naar de brievenbus. Ze opende de post, en schrok van de brief. Haar biologische moeder was overleden, en ze had nog een zusje. Ze wist dat ze geadopteerd was, maar dat er nog meer familie was, dat hadden haar ouders nooit verteld. Een week wachten tot ze haar ging ontmoeten in een kil kantoor, nee dat voelde niet goed. Ze las de brief nogmaals door, en vond een adres. Haar besluit had ze gelijk genomen, ze liep naar boven gooide haar koffer vol en ging op weg.

Verdrietig als ze was, moest ze door met het schrijven van de bedank kaartjes. Zoveel mensen waren geweest, en hadden op welke manier dan ook afscheid genomen. Het was heerlijk om te zien dat haar moeder zo gelieft was. Maar de gedachte aan een zus kon ze niet onderdrukken. Ze moest hier meer van weten, en begon al laden en kastjes op te trekken. Ergens moest er toch een aanwijzing zijn, om deze zus te kunnen vinden. Ze wist nu alleen maar een voornaam, en dat was lang niet genoeg. Misschien kon ze een foto vinden, alhoewel, hoe zou ze haar tweeling zus kunnen onderscheiden van zich zelf.

De deurbel, maakte dat ze verschrikt opkeek, als of ze iets aan doen was, wat niet mocht. Toen ze de deur open deed, schrok ze even. Aan de andere kant stond ze, haar zus, haar tweelingzus. Zonder verder wat te zeggen vlogen ze elkaar in de armen. Ze hadden veel om over te praten, ze wilden alles van elkaar weten. Zusjes, wie had het ooit kunnen denken, maar de meiden voelden elkaar prima aan. Het hoe en waarom zouden ze nimmer te weten komen, nu de enige persoon die alles wist, het geheim mee genomen had haar graf in.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

12 Reacties to “Het geheim”

 1. Sjoerd
  september 30th, 2011 @ 13:00

  Mooi verhaal, zonder meer.

 2. Jokezelf
  september 30th, 2011 @ 13:35

  Erg mooi verhaal, al zou ik (héél piepklein kritiekpuntje) de woordjes ‘nimmer’ vervangen door ‘nooit’ en ‘wellicht’ door ‘misschien’. Nimmer en wellicht klinken in de verhaal veel te plechtig. Maar verder; goed geschreven!

 3. Jokezelf
  september 30th, 2011 @ 13:36

  LOL Grin In ‘de’ verhaal, moet natuurlijk zijn in ‘dit’ verhaal. grtjs van mij

 4. Kati
  september 30th, 2011 @ 13:46

  Sluit me helemaal aan bij Joke, dat viel mij ook meteen op, maar verder prima verhaal, net een aflevering van zo’n programma op tv waar ze ook erachter komen dat er nog een familielid ergens is!! Smile

 5. Aline
  september 30th, 2011 @ 21:26

  @Sjoerd dank je wel… Wink

 6. Aline
  september 30th, 2011 @ 21:30

  @Jokezelf, die nimmer gebruik ik nog te veel, had mijn verhaal nog even na moeten lezen… ga helemaal met je mee, en pas het gelijk aan…

 7. Aline
  september 30th, 2011 @ 21:31

  @Jokezelf, een vergissing is menselijk… Wink

 8. Aline
  september 30th, 2011 @ 21:32

  @Kati, heb het aangepast, kan niet op tegen twee gelijkgestemden… Wink Enne dat was de bedoeling, lekker even genieten van iets moois…

 9. Gwyn
  oktober 1st, 2011 @ 16:49

  Hoi Aline,

  Leuk verhaal heb je geschreven. Ik zal de spelregels eens bekijken, wie weet vind ik het ook leuk een mee te doen.

 10. Aline
  oktober 1st, 2011 @ 19:44

  @Gwyn dank je wel, ze zijn erg eenvoudig, je krijgt van mij vijf woorden, en per woord schrijf je een alinea van ongeveer 100 woorden… en zo krijg je vanzelf een verhaal, volgorde van de woorden bepaal je helemaal zelf… Wink

 11. Ria
  oktober 4th, 2011 @ 20:29

  Aline nog bedankt voor jou reactie. Mooi verhaal .
  groetjes ,Ria

 12. Aline
  oktober 4th, 2011 @ 23:36

  @Ria graag gedaan, vond het een hele mooie bijdrage… en dank je wel… Grin

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.