«
»

Eigen domein

Geplaatst op maandag 5 september 2011 | 4 Reacties

Zaterdagochtend de knoop doorgehakt… we lagen nog in bed toen we het er over hadden… en even later pakte Pascal zijn laptop erbij… en gingen we hosting en domein kopen… nou ja dat laatste deed ik even fout, ik koos in eerste voor een domeinnaam die een parkeer-pagina had staan… maar goed betaling was om 8.15 uur al geregeld, en hosting deed het even later ook al… dus wachten was alleen nog op het live gaan van mijn domein… en dat duurde en duurde maar, maandagochtend kreeg ik een e-mail… en toen ik die goed door las, nog even bij de eigenaar van de naam gaan kijken… en toen werd al snel duidelijk dat die bijna 1500 euro wilde hebben voor aline.eu slik, dat is het me niet waard… dus op zoek gegaan naar een alternatief… wilde namelijk van de 21 achter mijn naam af… en al snel vond ik uit dat alineblogt.nl nog vrij was… dus gelijk maar even de e-mail beantwoord, en ik was zeer content dat ik even later zag dat de oude domein naam niet door ging… dus ik dacht die zijn er echt hard mee bezig… maar een paar uur later was de nieuwe domein naam nog niet toegevoegd, nogmaals een e-mail verstuurd… maar ja wilde eigenlijk toch wel een beetje aan de gang… dus besloot er een twittertje aan te wagen, en te vragen hoe lang het zou gaan duren… en vanaf dat moment was het binnen 20 minuten geregeld… ik zag dat de nieuwe domeinnaam erbij werd gezet… ik zag dat deze gelijk verrekent werd met de andere… en toen ging het snel, ondanks dat ik post moest gaan sorteren… werd er door Pascal binnen een half uur, Word Press op gezet, een template geplaatst, daar had ik immers de hele dag al naar lopen zoeken… en mijn back up werd neergezet… daarna gelijk wat dingen gaan aanpassen aan de template… om het zo te krijgen zo als het nu is… en dan ben je blij dat het allemaal zo snel gaat… kortom ben weer online… al ga ik het wel heel druk krijgen, want ik wil allerlei dingen veranderen en aanpassen…

Reacties

4 Reacties to “Eigen domein”

 1. Glaswerk
  september 10th, 2011 @ 17:37

  Welkom bij de “eigendomeiners”.
  Je zult niet anders meer willen.

  Succes!

 2. Aline
  september 10th, 2011 @ 17:54

  @Glaswerk, ik ben daar inmiddels al achter… alles wat ik wil is opeens mogelijk, heerlijk geen beperkingen meer…

 3. Tiny
  september 10th, 2011 @ 21:00

  Wens je succes met je nieuwe blog.
  Ziet er goed uit , mooi en rustiger.
  Het is wat bij weblog, duurt inderdaad wel erg lag, had er ook nog een log maar was er al 3 jaar niet meer actief en was niet meer compleet.
  Hoop dat dit allemaal prettig werkt voor je. succes.
  Gezellige zondag en groetjes

 4. Aline
  september 10th, 2011 @ 21:07

  @Tiny, ik ben blij dat ik dit keer wel een back up had gemaakt, en ja we zitten al op dag 18… en geen idee hoe lang het gaat duren, heb er zelf nog twee logs… en ik mis hier en daar een foto/plaatje dat niet op mijn pc staat… maar verder ziet het er al goed uit… en is het vooral wennen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.