«
»

Blog verhuisberichten

Geplaatst op maandag 19 september 2011 | 16 Reacties

De laatste tijd nemen vele bloggers een nieuwe blog, dit als gevolg van de migratie van web-log naar weblog… die niet zo vlot verloopt… wat in twee dagen gedaan zou zijn, is nu vier weken later nog altijd niet voor elkaar… er wordt nog steeds hard aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen… maar in de tussentijd willen velen hun verhalen, foto’s, video’s, recepten, muziek, enz blijven delen… nu is het erg lastig want je kan ook niemand laten weten waar je heen verhuisd bent… maar daarvoor is een oplossing… en wel hier bij Uitwijkpost waar ze inmiddels een hele lijst hebben van mensen die (tijdelijk) ergens anders een blog hebben…

Een aantal heeft een eigen domein genomen… een aantal is bij blogger gaan bloggen en een groot deel is naar word press overgestapt… kortom mocht je je tijdelijke verhuizing door willen geven meld het dan even hier: verhuisbericht vermeld je naam en de url van je nieuwe blog (en ev de naam van je oude blog)… op deze manier kunnen we elkaar weer allemaal terug vinden… uiteraard hou ik het voor mezelf ook bij, en pas ik bijna dagelijks de blogrol aan… en door de uitwijkpost heb ik ook een paar nieuwe bloggers leren kennen, en dat is altijd leuk…

Reacties

16 Reacties to “Blog verhuisberichten”

 1. Sjoerd
  september 19th, 2011 @ 23:08

  Je kunt natuurlijk ook even op je vaste adressen kenbaar maken dat je bent verhuisd. Dat is wel zo vriendelijk. Ik heb het idee dat ook een aantal bloggers er na dit debacle er de brui aan hebben gegeven. Die zie je ook niet meer reageren.

 2. Aline
  september 19th, 2011 @ 23:18

  @Sjoerd dat kan ook, sommige hebben hun verhuizing per e-mail aan hun lezers doorgegeven… er zullen er zijn die ermee stoppen, en ook die blijven wachten… maar goed, het initiatief wat nu geboden wordt is erg leuk… dus wilde het even extra onder de aandacht brengen… Wink

 3. assyke
  september 19th, 2011 @ 23:25

  het begint alles bij alles op een grote blogsamenzwering te lijkenSmile

  eerst vkblog, nu weblog, whats next

  misschien is het een methode overtollige bloggers af te romen
  een truc die wel wordt gebruikt in het bedrijfsleven, maak het de werknemers extra moeilijk, door langere reistijden bijvoorbeeld en de leegloop begint

 4. Aline
  september 19th, 2011 @ 23:28

  @Assyke, zo had ik het nog niet bekeken, maar ga er toch echt vanuit dat dit een foute berekening is… en dat het snel in orde komt… Wink

 5. Albert y Mara fotolog
  september 20th, 2011 @ 03:12

  Een leuk initatief. Ook wij hebben er gebruik van gemaakt om onze nieuwe weblog door te geven.
  Daarnaast proberen wij de vele vaste bezoekers van onze weblog persoonlijk te mailen. Staat wel even netjes. Grtz van ons

 6. HDJ Vidajo
  september 20th, 2011 @ 07:16

  Voor zover ik het begreep is er een dienst niet betaald, waardoor veel gegevens verloren zijn gegaan. Het gonst in elk geval geruchten.

 7. Leo
  september 20th, 2011 @ 09:08

  Door het gebruik van de social media en de extra features die WP haar gebruikers biedt, krijg je een zekere bekendheid rond het nieuwe blogadres. Hoe zeer ik jouw optimisme en positivisme rond Weblog’s geklungel waardeer, men is vandaag precies een maand lang bezig en nog steeds zijn heel veel blogs niet zichtbaar. Het maakt niets uit of je nu wel of niet actief blogt, men maakt geen onderscheid. Ik kreeg een keurig mailtje voor een blog dat ik in 2010 al kwijt was geraakt. Maar als je ziet wat je terug krijgt is het om te huilen. nee, dit komt niet meer goed. De meeste bloggers zijn ‘users’ en die willen niet met al die technieken bezig zijn, maar gewoon hun verhalen kwijt. Die lol is ze vaak ontnomen. De meest actieve vluchtten, zijn elders verder gegaan. Anderen zullen er idd de brui aan geven. De verhuisservice had ik al benut, dat ging allemaal prima. Was de migratie maar zo aangepakt!

 8. Aline
  september 20th, 2011 @ 09:11

  @Albert y Mara dat e-mailen heb ik niet gedaan, want een héél stel had mij al gevonden…

 9. Aline
  september 20th, 2011 @ 09:15

  @Hdj Vidajo Die geruchten had ik nog niet vernomen, maar ja er wordt heel veel geschreven en geroepen en niet alles berust op waarheid…

 10. Aline
  september 20th, 2011 @ 09:24

  @Leo ik blijf inderdaad positief, al vind ik het net zo vervelend als iedereen, ik ga er nog steeds vanuit dat ze keihard werken om het op orde te krijgen… En het moet geen onderscheid maken of je een gratis blog of een betaald account had… Alles dient terug te komen, waarbij ik wel vind dat de betaalde bloggers daarbij voorrang hebben… En wat de fanatieke dagelijkse bloggers betreft die slaan inderdaad allemaal een ander pad in…

 11. Mike
  september 20th, 2011 @ 11:01

  Goed initiatief. Zal het zo ook even onder de aandacht brengen.

  Ik ben een van die mensen die vertrouwen blijft houden in een goede afloop. Ik heb geduld.

 12. Aline
  september 20th, 2011 @ 12:29

  @Mike, het is inderdaad handig dit te laten weten, en zo elkaar weer te kunnen vinden…

 13. Billy
  september 20th, 2011 @ 15:56

  wellicht hebben ook vele bloggers de links naar de logs waar ze vaak reageerden niet meer, waardoor ze plots lijken verdwenen te zijn

 14. Aline
  september 20th, 2011 @ 16:20

  @Billy dat klopt ook, en aangezien iedereen een ander blog nu heeft, sommige een totaal andere naam, zijn ze ook niet allemaal makkelijk te vinden…

 15. Leo
  september 21st, 2011 @ 12:31

  @Billy – Goed punt, idd ben ik veel links van bekende bloggers kwijt en weet ik niet waar die nu gebleven zijn en of ze al dan niet ergens anders zijn doorgegaan. Zij die zich meldden heb ik weer in de nieuwe linklijst gezet op mijn blog, maar er zijn er ook een aantal achter de horizon van de migratie verdwenen…

 16. Aline
  september 21st, 2011 @ 14:33

  @Leo een hoop hadden ook alleen de links op hun blog staan… en ik denk dat er inderdaad wel wat gestopt zijn… of rustig afwachten…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.