«
»

8 jaar bloggen

Geplaatst op maandag 19 september 2011 | 70 Reacties

Op 19 september 2003 maakte ik ’s avonds laat voor het eerst kennis met web-log.nl… en ben ik allerlei dingen gaan instellen kleuren en zoeken naar een mooie foto… ik vergat zelfs een berichtje te plaatsen… dat deed ik een dag later na mijn werk… in de middag om 14.00 uur met een heel kort berichtje… inmiddels is web-log in migratie om terug te komen als weblog… echter het duurt een heel stuk langer dan de twee dagen die ze daar oorspronkelijk voor hadden uitgetrokken… ik ben één van de gelukkigen die inmiddels van mijn één van mijn blogs een e-mail heeft gehad… echter juist op dit blog is geen enkele log terug te vinden (laat ik nu juist van dat blog geen back up hebben)... maar door even een tweet naar ze te sturen, hebben ze er inmiddels naar gekeken, en gezien dat er iets fout gaat (eh ja dat had ik ook wel door)… mijn andere blog die nu dus 8 jaar bestaat, daar is gewoon helemaal niets op te zien, die is al weken helemaal wit… maar goed ik heb sinds afgelopen 5 september een eigen domein… vandaar dat ik gewoon door kan met bloggen… en dat ga ik zeker nog een tijdje doen (heb inmers al voor 3 jaar betaald)… dus op naar de 10 jaar zou ik zo zeggen… en om jullie te laten zien hoe het ooit allemaal begon heb ik net dankzij de Way Back Machine een print screen kunnen maken…

Reacties

70 Reacties to “8 jaar bloggen”

 1. Angela
  september 19th, 2011 @ 09:20

  Hoi Aline, geweldig om dat screenshot te zien zeg en wat heb je er al veel jaren bloggen op zitten. Ik was ook rond die tijd af en toe begonnen, maar toen kon ik het niet volhouden. Nu eindelijk wel en dan doet weblog het niet….En wat jammer dat je dit niet hebt kunnen vieren op je oorspronkelijke blog. Die van mij is nog niet eens te zien. Maar bij deze: van harte gefeliciteerd! Yes

 2. Beukmans
  september 19th, 2011 @ 09:52

  Tjeetje 8 jaar, weet niet of ik het zolang volhoud…
  Gefeli in ieder geval Wink

 3. Leo
  september 19th, 2011 @ 10:03

  Tja, ik was zelf de 5,5 jaar net voorbij. Was met mijn Meningblog zeer tevreden en heb door het bloggen zelf heel veel nieuwe mensen ontmoet, waarvan sommigen zelfs belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven zijn geworden. Bloggen als aanvulling op… dus. Nu ook mijn betaalde blog nog steeds offline is, en er geen enkele mail binnen is gekomen (overigens blijkt dat veel bloggers intussen wel zicht hebben op hun oude weblog maar ook geen mail kregen) ben ik maar weer opnieuw begonnen. Zuchtend, steunend en kreunend. Maar goed, we zijn onderweg. Van harte proficiat met de acht jaar creatief bloggen Aline en met veel plezier op naar de tien!

 4. Redstar
  september 19th, 2011 @ 10:46

  Gefeliciteerd met dit heugdelijke feit!

 5. danique
  september 19th, 2011 @ 11:01

  8 jaar, das echt enorm lang voor een blog. Op skynet is het ook waardeloos hoor, ligt er zo vaak uit, zoveel bugs, maar als ik dat zo zie bij de weblog blogs, ja, sommigen zijn al weken onzichtbaar, das echt ongewoon!

 6. Gerda Bergsma
  september 19th, 2011 @ 11:17

  Gefeliciteerd! 8 jaar… zover ben ik nog niet. Eind september vier ik het 3 jarig bestaan.

  Mijn weblog is nog steeds leeg. Heb je Nanne zijn weblog gezien? Als je de blogjes aanklikt lees je de berichten, zie je de foto’s… en RECLAME… ik hoop niet dat dit op elk weblog zo zal zijn… dat vind ik erg lelijk…

 7. gerdaYD
  september 19th, 2011 @ 11:25

  Gefeliciteerd met je acht jaar lang bloggen Aline! Zelf zit ik al van 2000 bij weblog, dus wat er daar nu gebeurt doet wel een beetje pijn: al een maand lang zijn ze nu aan het klooien, en voorlopig zit er geen verbetering in. Gelukkig hebben jij en ik een uitweg gevonden op een nieuw stekje, zodat we onze verslaving, het bloggen, lustig verder kunnen voeden hihi.
  Bedankt voor je bezoekje en je leuke commentaar, hopelijk komen we in het vervolg nog veel keer bij elkaar op de koffie!

 8. Glaswerk
  september 19th, 2011 @ 11:29

  Acht jaar geleden wist ik niets eens wat het woord “bloggen” betekende Wink

 9. Catharina
  september 19th, 2011 @ 11:42

  Ik ben mijn VKblog en mijn Web-log blog kwijt. Het debacle met de Volkskrant heeft er mij persoonlijk veel harder ingehakt. De arrogante eikels hebben ons gewoon in digispace gedumpt. Misschien daarom dat ik me over weblog minder druk maak? Het kan er nog wel bij, EN: ik denk dat Coen en het team het wel weer online gaat krijgen.

  Ooit.

 10. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:42

  @Angela toen ik het gister bedacht, dacht ik zou wel leuk zijn als ik kan laten zien hoe ik ben begonnen… en dat bleek mogelijk, dus heb even een screenshot gemaakt… er is veel veranderd in al die jaren…

 11. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:44

  @Beukmans vast wel… gebruik het blog nu wel heel anders dan in het begin, waarbij ik af en toe een blogje maakte… maar vind het nog steeds super leuk…

 12. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:45

  @Leo zelfs jij en ik hebben elkaar ontmoet… wat ik erg leuk vond overigens… en ach we gaan gewoon door toch, al vind ik het voor jou vervelender omdat jij aan betaald bloggen deed… die betaalde blogs hadden ze beter via een ander systeem kunnen laten lopen…

 13. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:46

  @Redstar dank je wel…

 14. wilma
  september 19th, 2011 @ 11:46

  Wat een topper ben je toch!

  X Wilma.

 15. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:48

  @Danique ik was nog een leek op internet gebied, had pas een pc voor het eerst in 2000, en moest alles toen nog ontdekken… in 2003 ging ik bij mijn ex weg… en internet werd toen een toevlucht… heerlijk vond ik het om van alles uit te vinden… en mijn ene blog is wit bij web-log en mijn andere heb ik wel al een e-mail van gehad, maar daar zijn mijn posts niet aangekoppeld of de één of de andere manier… erg raar nog, maar we wachten het gewoon af…

 16. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:51

  @Gerda dat is al bijna… enne ja mijn ene blog is ook net zo wit als de jouwe, mijn andere heeft geen enkele log meer er in… en ja ik heb bij Nanne meegekeken, zag daar zelfs al foto’s bij zijn logs staan… en die reclame is de nieuwe positie die de 77 pixel balk gaat vervangen… is straks voor 15 euro per jaar af te kopen als ik het goed heb begrepen… Wink

 17. vlindertjuh
  september 19th, 2011 @ 11:51

  Gefeliciteerd Smile met het 8 jarig bestaan

 18. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:53

  @GerdaYD jeetje al zolang, ja dan doet het jou ook pijn inderdaad… heb zelf het idee dat het nog even duurt… maar zie hier en daar al wel blogs waar mee gebeurd, ik heb zelf van één blog al een nieuw wachtwoord, alleen op dat blog gaat iets mis, dus ik wacht het nog wel even af… en ik hoop ook dat we nog veel bezoekjes bij elkaar mogen brengen… alleen voor mij melk dan… Wink

 19. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:53

  @Glaswerk, ik ook nog niet hoor, was maar wat aan het prutsen… Wink

 20. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:58

  @Catharina ja ik heb ook gelezen wat er bij het VK gebeuren aan de hand is geweest… en dat is zeker niet netjes hoe dat is gegaan… en bij web-log had het niet zo moeten gaan… daar zitten zijn nu vele bloggers, die dit niet hadden zien aankomen… had zelf verwacht dat twee dagen wel eens uit kon gaan lopen op vier dagen… maar dat is gezien ervaring uit het verleden… echter de waarheid is nog minder fraai, inmiddels is het morgen al 4 weken… maar komt inderdaad ooit goed, vraag is alleen wanneer?.. Wink

 21. Aline
  september 19th, 2011 @ 11:59

  @Wilma dank je wel, hoop binnenkort ook weer bij jou langs te kunnen gaan op je blog… Wink

 22. Aline
  september 19th, 2011 @ 12:00

  @Vlindertjuh Dank je wel, voel me bijna jarig… Wink

 23. Caroline
  september 19th, 2011 @ 12:06

  Gefeliciteerd!!!
  8 jaar, wat een tijd Wink

  Als ik mijn allereerst blog nog had gehouden en niets gewist had dan was het nu ook 6 jaar geweest.. In december blog ik 3 jaar..

  Liefs!!

 24. assyke
  september 19th, 2011 @ 12:55

  hmmm net drie jaar bezig
  en vindt dat al heel langSmile
  gefeliciteerd, je was er als een van de eersten bij dus!

 25. Kati
  september 19th, 2011 @ 13:01

  gefeliciteerd meid! Tja ik blog ook al lang bij weblog, maar een mail? Nee hoor, zelfs geen reactie op Twitter! Ik ben dan ook maar een ander blog gestart want mijn kop liep om! Grin Snap wel dat ze t druk hebben maar dit is wel heel erg lang en nee ik heb ook geen back up gemaakt! Errug he! (bibber)

  xxx Kati

 26. Sjoerd
  september 19th, 2011 @ 13:06

  Dat is al een hele lange tijd. Ik ben eerder begonnen maar weet niet meer hoe mijn site destijds bij web-log heette. Mijn vanman site kan ik terug voeren tot februari 2004. helaas ben ik de naam daarvoor kwijt… snik.

 27. paco painter
  september 19th, 2011 @ 13:10

  Mooi resultaat

 28. Aline
  september 19th, 2011 @ 13:30

  @Caroline, wat jammer dat je dat gewist hebt, maar volgens mij weet ik nog wel de naam van dat blog… en blog je straks wel al gewoon 6 jaar, er is alleen nog maar 3 jaar zichtbaar… Wink

 29. Aline
  september 19th, 2011 @ 13:31

  @Assyke, achteraf was ik er inderdaad heel snel bij… maar daar had ik toen nog geen besef van…

 30. Aline
  september 19th, 2011 @ 13:33

  @Kati ja ik heb je gelukkig alweer gevonden, en ja het gaat niet echt zoals het gaan moet… op het ene blog geen enkel logje te vinden en de andere is nog immer wit… ben ook erg benieuwd naar de update van 14.00 uur… heb inmiddels wel een blog gezien waar de foto’s het weer bij doen… dus ik hou gewoon hoop houden… en op mezelf gaan staan, een eigen domein dus, zat eigenlijk al in de planning… is alleen iets eerder gebeurd nu…

 31. Aline
  september 19th, 2011 @ 13:34

  @Sjoerd, hmm dat is niet zo mooi je eigen blognaam vergeten… Wink maar zo te lezen ben je ook al even in blogland te vinden…

 32. Aline
  september 19th, 2011 @ 13:36

  @Paco Painter dank je wel… Grin

 33. Tham
  september 19th, 2011 @ 13:40

  8 jaar al? Toen wist ik nog niet eens hoe een computer werkteWink) Aline gefeliciteerd hoor. op naar de 25 jij. Ik zelf blog nu een jaar of drie denk ik..ik weet het niet eens.. en de meeste blogjes heb ik verwijderd mdat ze op t randje waren Wink En nu met die nieuwe heb ik er eigenlijk geen zin meer in om weer van voor af aan te beginnen hoe alles daar werkt. Voorlopig kom ik er niet in gelogd dus makkieWink) Ik lees wel mee ..

 34. Aline
  september 19th, 2011 @ 13:52

  @Tham haha, ik had toen ook nog niet alles door, er is in die acht jaar wel veel veranderd, jammer hoor het verwijderen, heb ik ook ooit gedaan een stuk of 40 logjes verwijderd, maar heb er toen een aantal terug gezet dankzij de wayback machine… en in de loop der jaren vele verschillende blogs er naast gehad… maar inmiddels bijna alles tot één blog gemaakt weer… En je mag meelezen, meekijken, mee reageren, het is aan jou…

 35. Ina Dijstelberge
  september 19th, 2011 @ 14:07

  Ik ben met mijn vijfde blogjaar bezig. Ooit begonnen bij het VKblog toen ik in Engeland woonde en merkte dat ik nog maar zelden in het Nederlands communiceerde.
  Vorig jaar juli ben ik overgestapt naar een eigen domein.
  (Dat had ik eerder moeten doen Wink)

  Jij proficiat met je 8 jarige bestaan als blogger en alvast met je verjaardag.

 36. Aline
  september 19th, 2011 @ 15:22

  @Ina Dijstelberge dat is een hele goede reden om te gaan bloggen, je moerstaal bijhouden… en ja dat eigen domein had ik al 3 jaar geleden moeten doen, toen ik er voor het eerst over nadacht… Wink Dank je wel, en je bent één van de eerste voor me verjaardag… die is pas woensdag… maar morgen is er eerst nog een ander heugelijk feit…

 37. jan krosenbrink
  september 19th, 2011 @ 15:23

  gefeliciteerd Aline, ik ben nog niet zolang bezig, wellicht daarom dat ik je tekst boven maar gedeeltelijk begrijp, maar ik begrijp wel dat je jarig bent!

 38. Aline
  september 19th, 2011 @ 15:29

  @Jan krosenbrink, mijn blog is jarig inderdaad… en ik heb sinds kort dus een eigen domein, waar ik zelf mijn blog host… Wink

 39. Marika
  september 19th, 2011 @ 15:42

  Gefeliciteerd met je 8-jarig blog jubileum! Dat is al een hele tijd, zelf blog ik 6 jaar, ook al best lang eigenlijk, al voelt het helemaal nog niet zo lang.

  Je hebt er al een mooie blog van gemaakt, leuk die kopfoto’s met steeds een ander thema. Smile

  De links op een aparte pagina zoals bij jou zou ik ook wel willen, maar dat kan misschien niet bij mijn ‘Theme’? Thinking

  Groetjes, Marika

 40. Mike
  september 19th, 2011 @ 15:53

  Gefeliciteerd met je jubileum! Zelf ben ik nu ruim 7 jaar onderweg. Ik mag nog altijd graag door mijn archief grasduinen. Het is zo, na al die jaren, toch een soort document geworden.

  Bedankt ook voor die link naar de Way Back Machine. Heb op deze manier ook mijn allereerste layout weer kunnen terughalen. Errug gaaf. “We came a long way” zullen we maar zeggen… Razz

 41. Annet
  september 19th, 2011 @ 16:43

  Hi Aline,

  Begonnen bij web-log in 2004….Tof! Geen reacties, daar deed ik het niet voor…Op een gegeven moment ontdekte ik dat ik 80 bezoekers per dag had. Later bleek dat de VKredactie meelas…..

  Nou ja!

  Het jaar erop onderging web-log de eerste verandering. Ik kon er niets meer. Ben toen overgestapt naar het VKblog…waar ik hartelijk ontvangen werd door de redactie. Begreep er niets van. Later hebben ze die reacties weer weggehaald (?).

  Ik hou het hierbij. Het lijkt erop dat ik ‘alles’ nu gevonden heb op Hyves. Het wordt me allemaal te vermoeiend. Die veranderingen ontnemem mij energie….

  Hieperdepiep met jouw 8-jarig jubileumSmile Smile

 42. Margo
  september 19th, 2011 @ 16:50

  Jeetje, time flies! Ik weet niet eens hoe lang ik al blog. Mijn waslijntjes weblog bestaat sinds 2005, en daarvoor had ik m’n Tante To weblog bij webstreepjelog.
  Leuk die Way Back Machine! Hij haalt echter de gegevens van mijn oudste blog niet op.
  Ik zie trouwens dat alle web-log’s nu op wit staan? Is er nog wel eens nieuws van dat front of hebben ze een vliegtuig naar Verwegistan genomen?

 43. Sisely.nl
  september 19th, 2011 @ 16:50

  Aline gefeliciteerd met je (8 jaar bloggen) hieper de piep hoera…

 44. Mark
  september 19th, 2011 @ 16:51

  Zo, jij was er vroeg bij met bloggen zeg. Proficiat met je jubileum Smile

  Ik begon pas in augustus 2006, met een blog op blogspot.com. Helemaal vergeten mijn 5-jarig jubileum te vieren laatst

  Jammer dat die web-log migratie zo stroef verloopt.

 45. Margo
  september 19th, 2011 @ 17:05

  Aline, zou jij trouwens een linkje naar Uitkijkpost kunnen plaatsen, zoals dat ook staat op Uitwijkpost zelf? Een plaatje met doorklik, tijdelijk, tot iedereen weet waar wie zit.

 46. Margo
  september 19th, 2011 @ 17:06

  Ik denk al waarom staat m’n eigen gravatar er niet naast, blijk ik m’n e-maladres fout te hebben ingevuld … Frown

 47. Aline
  september 19th, 2011 @ 18:16

  @Marika 6 jaar is ook al heel lang, enne dank je ben zelf ook erg blij met alle gemaakte kopfoto’s en die linken dat kan jij ook… mijn blogrol is namelijk een pagina… Wink

 48. Aline
  september 19th, 2011 @ 18:19

  @Mike, dank je en 7 jaar is ook al een mooie tijd, ik ga zelf ook graag door mijn archief… heb een jaar lang alle aparte dagen bijgehouden, en dat is toch een bron van informatie… Wink En het is gewoon heel erg leuk om te zien… Graag gedaan die Way back machine heb ik een keer gekregen, die link dan, en die blijkt inderdaad heel handig…

 49. Aline
  september 19th, 2011 @ 18:22

  @Annet, leuk lees nu van iedereen steeds een stukje achtergrond, ik ga er vanuit dat web-log gewoon nog terug komt… Winken jou Hyves ziet er ook prachtig uit…

 50. Aline
  september 19th, 2011 @ 18:23

  @Margo ik zag gister al de eerste blogs met foto’s erin… maar de update is niet gedaan vandaag… of ze zitten nu nog in vergadering…

 51. Aline
  september 19th, 2011 @ 18:24

  @Sisely dank je wel voor de felicitatie…

 52. Aline
  september 19th, 2011 @ 18:25

  @Mark ik was er inderdaad vroeg bij, en je 5 jarig jubileum niet gevierd?, dat is zonde is toch een hele mijlpaal… En tja de migratie duurt nog even voort denk ik… Wink

 53. Aline
  september 19th, 2011 @ 18:26

  @Margo er staat al een link in de blogrol, en ik geef de link bij iedereen door die ik vind… Wink maar zal nog wel een logje erover maken…

 54. Aline
  september 19th, 2011 @ 18:28

  @Margo foei jij ook al, gister had Jaartal een ander e-mailadres ingevuld en snapte het ook al niet… (ik heb 3 e-mail adressen bij gravatar aangemaakt, dus mijn plaatje doet het meestal wel)… Wink

 55. Billy
  september 19th, 2011 @ 19:25

  gefeliciteerd, Aline
  Ik log ook al een hele tijd, maar 8 jaar…daar kunnen weinig loggers over meepraten denk ik!

 56. Aline
  september 19th, 2011 @ 19:33

  @Billy dank je wel, het is inderdaad al een hele tijd… en volgens mij zijn er toch behoorlijk wat mensen bloggers die net als ik al een tijd bezig zijn… Wink

 57. Appelvrouw
  september 19th, 2011 @ 20:31

  Na zoveel reacties valt er niets origineels meer te zeggen.
  maar nog even dus, en dan ben jij, ikke, dus ook weer jarig.

 58. Artmus
  september 19th, 2011 @ 20:39

  Wij bloggen dus even lang Aline.
  Tja….ik hoop toch echt dat mijn weblog nog weer online komt want ik mis het wel.
  Natuurlijk ik blog vrolijk verder bij wordpress maar je bent me een stuk geschiedenis kwijt…daar word je niet goed.

 59. Aline
  september 19th, 2011 @ 20:41

  @Appelvrouw, inderdaad nog een aantal uren, en begrijp ik het goed dat we beide woensdag jarig zijn… Grin

 60. Aline
  september 19th, 2011 @ 20:45

  @Artmus kennelijk, ik wist niet dat jij ook al zolang aan het bloggen was, weet wel dat ik je in de afgelopen jaren regelmatig tegenkom… en ja ik mis mijn andere stekkie ook wel, ben wat dingen kwijt, die ik niet meer uit mijn hoofd weet, en een aantal dingen kan ik niet terug vinden op mijn pc… verder had ik een back up gemaakt (nog nooit gedaan in al die 8 jaar, maar had een vriend die zei dat het wel handig zou kunnen zijn, als ik toch al bezig was met de zijkolom items), en die heb ik erop gezet hier, volgens mij is bijna alles er… Wink maar ja dat zullen we pas weten als weblog weer online is…

 61. Dieneke
  september 19th, 2011 @ 21:46

  Nou proficiat!
  Zat eens te denken ik blog dus 5 jaar,alleen deed ik het dus eerst op een eigen domein voor klein publiek. (en later pas bij web-log) en nu sinds januari bij blogger.(wat ook niet zaligmakend is hoor)Alleen haal ik elk jaar mijn blog(s) leeg en veranderen die in een papieren blog.Ik wacht het toch nog even af bij weblog en anders ga ik denk weer op mijn eigen domein wat ik nog steeds heb trouwens.
  Zou het wel fijn vinden als weblog er weer is mis nog wel een aantal webbies.

 62. Aline
  september 19th, 2011 @ 21:53

  @Dieneke, dank je wel, eh elk jaar leeg halen is dat niet zonde van je werk?.. en ja ik mis ook nog wat bloggers waar ik graag kwam… hoop ze binnenkort weer te mogen lezen… Wink

 63. Albert y Mara fotolog
  september 19th, 2011 @ 21:54

  Felicidades con ocho años ‘bloggen’.
  Saludos con cariño de
  Albert y Mara

 64. Aline
  september 19th, 2011 @ 22:02

  @Albert y Mara dank jullie wel…

 65. Betty
  september 19th, 2011 @ 22:03

  Gefeliciteerd met je nieuwe startSmile Heb het veranderd op mijn blog! Groetjes!

 66. Aline
  september 19th, 2011 @ 22:05

  @Betty dank je wel… ik ga gewoon verder waar ik gebleven ben… Wink

 67. staart
  september 20th, 2011 @ 21:56

  Nogmaals FILSTEERT Het is een prachtig eigen domein

 68. Johan HvD
  september 20th, 2011 @ 22:18

  Vooraleerst Aline, alvast gefeliciteerd met de twee heuglijke feiten…

  Acht jaar is al een heule tijd. Ik dacht dat ik al een tijdje bezig was, maar dat is niet zo.
  Ben begonnen in januari 2005, ook op web-log.
  Daarna een heule serie andere blogaanbieders uit geprobeerd en uiteindelijk (weer) bij WP.

  En, veel sterkte voor de komende acht jaar. Cool

 69. Aline
  september 20th, 2011 @ 23:25

  @Staart dank je wel, en ik ben zelf ook heel blij met het domein… Wink en zal jou (tijdelijke)link er ook even bij de blogrol zetten… Wink

 70. Aline
  september 20th, 2011 @ 23:26

  @Johan HvD je bent alles zo’n beetje gaan uitproberen dus… en sinds 2005 is maar 2 jaar korter dus… Wink En gaat lukken hoor de komende 8 jaar erbij…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.