«
»

Write On Wednesday 56

Geplaatst op woensdag 17 augustus 2011 | 17 Reacties

Spel(en)

"Nee joh, je doet het helemaal fout, jij kan ook echt niets”. “Nietes, het moet zo, ik kan echt wel wat hoor”. “Welnee, zo moet dat helemaal niet, wacht maar ik vraag mijn moeder wel”. “Zij heeft het me namelijk zo uitgelegd”. “En wat kan mij dat schelen, ik heb gewoon de spelregels gelezen”. “Daarin staat dat ik gelijk heb in deze situatie. En zo ging het de hele dag door, Hans en Leo wilden wel graag samen een spel spelen. Maar over de regels van een spel werden ze het nimmer eens leek wel. Hun moeders werden er gek van. “Ik heb geen idee wat we moeten doen, het lijkt wel of ze gewoon niet tegen hun verlies kunnen”. “Elke keer weer proberen ze er regels bij te maken en te verzinnen, zelfs bij een spel als mens-erger-je-niet”. Beide moeders moeders schoten daarna gelijk in de lach “Kan jij je onze variant op ganzenbord nog herinneren?” “Alleen wij wisten de regels, en wie er ook maar mee wilde spelen, moest het spel altijd anders spelen”. “Het lijkt inderdaad wel alsof de heren weten hoe wij vroeger met spellen omgingen”. Wat er op neer kwam, dat Hans en Leo het van hun moeders geleerd hadden. Welke eigenlijk nog immer zo spellen speelde, maar pas door de kinderen door kregen, dat dit niet de slimste manier was. Ze wisten beide donders goed, dat ook zij niet tegen hun verlies konden.

© Aline

Geschreven voor Write On Wednesday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

17 Reacties to “Write On Wednesday 56”

 1. Ria
  augustus 17th, 2011 @ 15:37

  Met een glimlach lees ik dit Aline. Wanneer de twee jongens van mijn zoon hier zijn gaat het precies hetzelfde met het kaartspel -duizenden-.
  Leuk gespeeld.
  gr.Ria

 2. ikan-mas
  augustus 17th, 2011 @ 21:22

  gaaf denk dat alle kinderen het zelfde zijn baas boven baas

 3. Aline
  augustus 18th, 2011 @ 12:55

  Ik zag er gistermiddag een paar zo spelen, en toen dacht ik had het niet beter kunnen verwoorden, kennelijk had ik een vooruitziende blik…

 4. Aline
  augustus 18th, 2011 @ 12:56

  Ja, en willen winnen, niemand wil verliezen…

 5. Leo
  augustus 18th, 2011 @ 19:40

  Autobiografisch bijna. Mijn alter ego houdt idd niet van spellen of spelletjes. Niks voor mij en dus verzon ik soms zelf ook maar wat regels er bij om alsnog te kunnen winnen. Ook al is het ‘maar een verhaal’ het komt wel dichtbij, zeker als je ook nog eens een naamgenoot opvoert..Smile

 6. Aline
  augustus 18th, 2011 @ 21:29

  Ja sorry je moest er een keer aan geloven, meestal proberen ik namen te zoeken van mensen die ik niet ken… maar ja Hans en Leo zijn zo lekker makkelijk… de namen kwamen als vanzelf…

 7. Frans54
  augustus 19th, 2011 @ 00:29

  Ik schijn van jongs af aan een tik voor “volgens de regels” gehad te hebben. Misschien dat ik toen al wist dat ik boekhouder zou worden? Wink Mijn broers waren echter ook meesters in het verzinnen van eigen regels en bij kinderen van vrienden zie ik het ook regelmatig. Het zoeken naar wegen om een voordeel te behalen in het spel schijnt dus tamelijk universeel te zijn.

 8. Aline
  augustus 19th, 2011 @ 13:59

  Mijn moeder leerde ons al vroeg volgens de regels te spelen…

 9. Noelle52
  augustus 19th, 2011 @ 22:05

  Tja zelfs als volwassene kan je daar nog last van hebben.
  Zat vorig jaar met mijn vriendin te scrabbelen en stond heel de tijd voor en opeens had zij een regel bedacht als je alle letters in één keer kwijt kon kreeg ze 100 punten extra. Gebruiksaanwijzingen waren er niet meer en ik moet zeggen, ik baalde als een stekker. Had zo mijn best gedaan en vond dit helemaal niets haha. Als ze gewoon meer punten had gekregen had ik er echt geen moeite mee gehad. Maar had echt een beetje het gevoel dat ik beetgenomen was.

 10. Aline
  augustus 19th, 2011 @ 22:59

  Als je alle letters kwijt kan krijg je inderdaad extra punten bij scrabble, 50 punten… 100 is dus 2 keer zoveel, dat is niet echt eerlijk…

 11. Jokezelf
  augustus 20th, 2011 @ 11:02

  Ach ja, spelletjes…. ik ben geen spelletjesmens, ook vroeger als kind niet, maar later was het een keer per week voor mijn kinderen spelletjesavond. Ze vonden het geweldig. Ze hebben het er nog over. En ik heb het overleefd Wink)

 12. Aline
  augustus 20th, 2011 @ 20:21

  Helaas speelt mijn vriend liever geen bordspellen, maar ik ben zelf een grote fan…

 13. Min
  augustus 21st, 2011 @ 09:25

  Herkenbaar, gewoon tijdens het spel nieuwe regels verzinnen..

 14. minoesjka
  augustus 21st, 2011 @ 17:06

  O, ja, vroeger, als wij een spel speelde, had mijn broer ook altijd de spelregels gelezen, maar dan wel in zijn eigen voordeel Big Smile

 15. Aline
  augustus 21st, 2011 @ 17:49

  Ja erg he als dat gebeurd… Wink

 16. Aline
  augustus 21st, 2011 @ 17:49

  Oeps, dat is niet leuk voor degene met wie hij speelde…

 17. Ikan-Mas
  augustus 21st, 2011 @ 20:58

  hallo alina ik heb mijn spellen ook klaar nee geen spel maar goed het staat er nu
  fout of goed op http//:smijling.web-log.nl

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.