«
»

Perkamentpapier 018

Geplaatst op maandag 8 augustus 2011 | 8 Reacties

Deze kaart is gemaakt zonder overtrekken, begin met het mengen van Tinta sepia en Tinta geel zet hiermee de eekhoorn op ~met Tinta wit de boomstam opzetten ~met de veertjes-/haartjes techniek gaan we haartjes trekken met Pintura cinnemon ~meng Pintura cinnemon en Pintura bruin en trek hier haartjes mee ~werk verder met Pintura bordeaux-rood , gevolgd door Tinta wit en eventueel pintura zwart ~met Pintura zwart het oogje opzetten en met Tinta wit het glimlichtje er in ~met pintura wit een randje om het oog heen schilderen ~met pintura huidskleur de binnenkant van het oortje ~de boomstam met P16, P12, P52 en P8, naar eigen smaak ~de bloemen met P20, of een andere kleur naar eigen smaak ~de bladeren met P8 en P52, ev met P6 ~de paddestoel meng P6 met P3 en verfhiermee de kap van de paddestoel ~de voet met P52, niet teveel ~met Tinta wit de stippen op de paddestiel aanbrengen en dek om een wit randje onder de kap ~met P8 gras aanzetten ~met Tinta wit de rand van de kaart opzetten ~met dorso lichtblauw de bovenkant (lucht) en met dorso lichtgroen de onderkant (gras) ~perforeer de rand, ciseleer alles, nogmaals perforeren, knippen en afwerken…

Eekhoorn

Reacties

8 Reacties to “Perkamentpapier 018”

 1. Frans54
  augustus 8th, 2011 @ 20:50

  Mooi. Pergamano was ook een van de vele creatieve hobby’s van mijn moeder.
  En nu ik die noem: ik heb uit haar nalatenschap alle hobby materialen en daar tussen zit ook een doos perga-liners (combi-box 1, zo te zien nog helemaal ongebruikt), 12 flesjes Tinta en 21 flacons Pintura bij. Ik doe daar zelf niets mee maar vind het ook zonde om het weg te gooien. Als jij er iets mee kunt dan mag je het van mij hebben (afhalen of tegen verzendkosten)

 2. Aline
  augustus 8th, 2011 @ 20:52

  Neem maar mee naar de volgende meeting… Wink Ik kan het zeker wel gebruiken…

 3. Frans54
  augustus 8th, 2011 @ 20:57

  OK, ik leg er een briefje bij, help me evt tegen die tijd even onthouden

 4. Aline
  augustus 8th, 2011 @ 21:01

  Is goed alles wat je kwijt wilt op hobby gebied mag je zo overdragen… en ik zal je zeker helpen herinneren… Wink

 5. Frans54
  augustus 8th, 2011 @ 21:40

  Wat er hierna nog is is heel veel teken- en schildermateriaal en daar kan ik zelf genoeg mee. Voor alles wat met kalligrafie te maken had of met textielverven had ik in mijn eigen kennissenkring wel liefhebbers, maar ik kende niemand die zich met pergamano bezig hield dus ik was aangenaam verrast het hier nu tegen te komen.

 6. Aline
  augustus 8th, 2011 @ 22:12

  Ach ja, ik ben een creatieve duizendpoot, en als je bij in de rechterkolom kijkt, bij Creatief werk van mij… dan vind je daar nog veel meer… Wink

 7. Ada
  augustus 8th, 2011 @ 22:34

  Waar haal je al de tijd vandaan. Wat een creativiteit, heerlijk om te zien.

 8. Aline
  augustus 9th, 2011 @ 11:19

  Dit is nog van een tijdje geleden hoor, ben een ander blog aan het invoegen hier, nou ja, ik was daar vorig jaar al mee begonnen, en heb al bijna alles overgeheveld, op een stuk of 50 logjes na, dus die zal ik hier nog even heen halen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.