«
»

Mijn dans biografie

Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2011 | 19 Reacties

Salsa000

Op mijn elfde ben ik begonnen met stijldansen bij dansschool Verbiest in Hoorn… mijn ouders vonden dat het bij de opvoeding hoorde… en daarnaast kan de gehele familie aan mijn moederskant dansen… dus als er feesten werden gegeven dan werd er meestal wel een dansvloer bij geregeld… dus het was alleen maar handig en leuk… 

Ik heb eerst 2 jaar ballroom (Quickstep, Engelse wals, Tango, Weense wals) en latin (Cha cha cha, Rumba, Jive) gedanst… daarna een jaar 3e jaars latin (Samba, Passe double) en het viede jaar heb ik gekozen voor een jaartje 3e jaars ballroom (Slow fox)… onder tussen ook een cursus Rock en roll gedaan, brons en zilver… een basis en vervolg cursus Dirty Dancing (Mambo, 2 step Salsa) gedaan (het dans programma waar mee ze eindigen in de film, deel 1, heb ik dus compleet geleerd)… en op Give me hope Joanna de Merengue geleerd…  


Na een jaartje gestopt te zijn, werd ik hulpdame bij de dansschool, en draaide mee met de Twens (20+) en dat terwijl ik nog maar 16 jaar was… omdat mijn pleegbroer daar ook danste, kon ik er zo instappen… en zo was ik alweer snel verslaafd aan de Ballroom en Latin danssen… en daarnaast zijn wij samen op Rock en roll  gegaan… en hebben brons, zilver en goud gedanst… en zo kwamen wij in de Rock en Roll demogroep… deze showgroep bestond uit slechts 4 paar… en danste tijdens open dagen en afdansen een heus showprogramma…

Vlak daarna leerde ik mijn ex kennen tijdens de lessen, en dat betekende achteraf dat er weinig gedanst werd, slechts een paar keer per jaar, na 11,5 jaar gingen we uit elkaar in juni 2003… In september 2003 maakte ik voor het eerst echtkennis met Salsa wederom bij dansschool Verbiest in Hoorn… in de vorm van Salsa solo (wat nu overal Lady styling genoemd wordt)… in feite kan je het vergelijken met line-dance allemaal op een rij en dan op salsamuziek… verschillende blokken met verschillende salsapassen geleerd… en zo heb ik 25 lessen gehad… verdeeld over 2 cursussen, en ik heb daarna kregen we nog eens 12 lessen beginners gratis (mooi meegenomen)… 

Salsa002

Terwijl ik nog aan het lessen was wees mijn beste vriend, mij erop dat ik wel eens naar Heerhugowaard kon komen om een feestavond van dansschool Sizzling salsa mee te maken… en zo besloot ik ergens in 2004, om te gaan dansen, best eng voor de eerste keer alleen uit… en toen bleek dus hoe laagdrempelig een Salsafeest is… en hoe gezellig iedereen met elkaar omgaat daar… ik heb de halve avond gezeten… en zitten kijken hoe er gedanst werd… de merengue herkende ik wel, maar had ik al tijden niet gedanst… en salsa met zijn twee zag er wel anders uit… maar de meeste variaties en passen kon ik alleen ook dansen… en ik hoorde daar de Bachata voor het eerst… wat ik nu achteraf de mooiste vind, van alle dansen die ik ken… dit was gewoon kijken en doen en je danst hem zo mee..

Ik heb die eerste avond veel geluk gehad… ik heb er een goede vriend aan over gehouden die mij mee genomen heeft naar Amsterdam naar El Centro zodat het dansen met zijn twee, even aangeleerd kon worden… ook al ging mij dat bijna als vanzelf af… doordat ik het zo naar me zin had gehad besloot ik elke eerste zaterdag te gaan dansen… en al tijdens de tweede avond werd mij verteld over gratis dansen elke eerste zondag bij Atlantis in Alkmaar… dus ben ik daar ook eens wezen kijken… daar was het ook heel gezellig… en al snel hoorde ik over de woensdagavond… en besloot ik elke woensdagavond naar Alkmaar te gaan… in Atlantis werd elke avond altijd afgesloten met het zelfde nummer, een Bolero welke ik heb leren dansen daar door het gewoon een keer te doen… nu vind ik het zalig als het laatste nummer ingezet wordt probeer ik deze dans te mogen dansen…

Verders ben ik ook naar andere feesten geweest een paar keer in Haarlem, elke derde zaterdag van de maand ging ik meestal naar Beverwijk om te dansen op de muziek van Dj El Che… en zo is mijn passie voor het dansen alleen maar groter geworden… in juni 2005 zijn we met een groep van 15 dansers naar Amsterdam gegaan en hebben daar een workshop Zouk gevolgd… de muziek en de dans vind ik super mooi om te zien en op te dansen… 

Logo

In 2005 kocht in een huisje in Den Helder, raakte even tijdelijk zonder werk… en kwam er dus niet veel van dansen, van 2005 tot eind 2008 heb ik echter wel een blog over alle feesten in Noord Holland bij gehouden…  ik was het zoeken tussen al die losse flyers even zat… en besloot toen deze dansbiografie eens op papier te zetten (in 2010 heb ik definitief de stekkers uit dit weblog gehaald, en dit stukje tekst heb ik gelukkig weer terug gevonden)…  

In de zomer van 2006 ben ik een cursus Zouk gaan volgen bij dansschool Latin Breeze in Alkmaar, ik kon mijn dansleraar al,dus dat maakt het nog leuker… echt een geweldige dans, helemaal mijn soort muziek… maar je moet wel de juiste partner treffen om mee te dansen… daarna leerde ik in 2007 mijn huidige partner kennen… en sindsdien dans ik heel af en toe… meestal bezoek ik feesten in Alkmaar, omdat het daar net iets gezelliger is, en ik daar meer mensen ken om mee te dansen… In de zomer van 2011 ben ik een cursus Zumba gaan volgen in Den Helder… en tot zover mijn dansverleden van de afgelopen 28 jaar… 

Reacties

19 Reacties to “Mijn dans biografie”

 1. Ramirezi
  augustus 9th, 2011 @ 19:12

  Ik ben bang dat mijn dans biografie korter is. Brons met ster bij Corma, daarna een paar lessen voor zilver – maar snel gestopt omdat ik (we) er echt geen lol meer in hadden. Jammer van die nieuwe dansschoenen…

 2. klaproos
  augustus 9th, 2011 @ 19:24

  leuk aline,
  ehh ik kan daar kort in zijnSmile
  ik ken weinig van dansen maar de dans des levens ken ik als geen ander Smile

 3. Aline
  augustus 9th, 2011 @ 19:44

  Corma, daar ben ik eenmaal binnen geweest… inderdaad jammer van je schoenen… dansen is zo leuk…

 4. Aline
  augustus 9th, 2011 @ 19:44

  Dat is wel heel kort… Wink

 5. Novie
  augustus 9th, 2011 @ 20:21

  goh ik lees bijna jaloers dat jullie een echte dansfamilie zijn. Dat lijkt me nou echt tof zeg genoeg mensen om eens mee te dansen en ook nog al die verschillende dansstijlen die je onder de knie hebt zegt Wat een bofkont ben jij zeg.

 6. Ada
  augustus 9th, 2011 @ 20:35

  Dansen lijkt me heerlijk maar na een paar danslessen ben ik afgehaakt. Vond er niet veel aan maar vrij dansen des te leuker… maar dat is echt lang, lang geleden.

 7. Aline
  augustus 9th, 2011 @ 20:49

  Ja, maar nu mijn oma overleden is, en mijn opa niet echt een familie man blijkt, worden er geen feesten meer gegeven… maar ik probeer elke maand zelf een paar keer naar een Salsa feest te gaan, is immers ook goed voor de lijn…

 8. Aline
  augustus 9th, 2011 @ 20:50

  Dat kan natuurlijk ook, persoonlijk vind ik dat vrij dansen weer even wat minder…

 9. Frans54
  augustus 10th, 2011 @ 00:06

  Bij mij thuis (en eigenlijk in de hele familie) was dansen absoluut geen item. Dat was een onnutte bezigheid voor mensen die kennelijk niets beters te doen hadden. Met tot gevolg dat ik het nooit geleerd heb en dus af en toe vol bewondering kijk naar mensen die kunnen stijldansen. Ik kom niet verder dan stijf dansen (of wat daar voor door moet gaan).

 10. Aline
  augustus 10th, 2011 @ 00:20

  He wat jammer, het is zo leuk om te doen… maar ja zo zie je maar weer dansen wordt met de opvoeding mee gegeven, of in jou geval, niet meegegeven… al ben ik wel blij dat mijn ouders mij dat eerste setje gaven…

 11. NANNE NICOLAI
  augustus 10th, 2011 @ 11:48

  Jemig, dat is een hele dansgeschiedenis! Ik vind het fijn om er naar te kijken, doen is een andere zaak. Nee, dus!
  Groet, NANNE NICOLAI

 12. Aline
  augustus 10th, 2011 @ 11:58

  Ja ik was die lijst eigenlijk alweer kwijt, maar ja je weet nooit waar het goed voor is… dus bij deze hebben ik opgepoetst, en maar weer even geplaatst…

 13. Noelle52
  augustus 14th, 2011 @ 20:57

  O wat leuk dat dansen, heb ooit dansles gehad met mijn ex samen en het is dat er nog een stel vrienden meegingen dat we de cursus afgemaakt hebben en het net niet tot een echtscheiding is gekomen. ( had misschien niet zo’n gek idee geweest toen al ) haha we kregen altijd ruzie over hoe het nou eigenlijk moest dus dansen is aan mij voorbij gegaan. Vind het wel leuk hoor gewoon los dansen een beetje maar al die passen en draaien, ik heb het niet. Maar jij hebt aardig wat gedaan zie ik zo.

 14. Aline
  augustus 14th, 2011 @ 21:07

  Ja je kan wel zeggen dat ik het erg leuk vind… Wink

 15. Caroline
  augustus 19th, 2011 @ 22:11

  Mijn dans biografie is vele malen korter.
  Zelf vind ik het erg jammer dat bij ons thuis het niet bij de opvoeding hoorde. Ik vind het ook nog altijd raar om te dansen in bij zijn van mijn ouders (schaamte). Zij hebben altijd gezegd dat ik niet kan dansen.
  Ik heb 1 jaar body jam van Less Mills gedaan, dat vond ik wel erg gaaf, maar helaas ook erg duur..
  Als ik meer tijd had dan zou ik dans lessen gaan nemen..
  Liefs

 16. Aline
  augustus 19th, 2011 @ 23:06

  Ik vind het vrij normaal om te dansen in bij zijn van familie… Daarnaast horen ouders je niet te vertellen dat je iets niet kan, ze horen je aan te moedigen…

 17. Caroline
  augustus 20th, 2011 @ 18:38

  Mijn ouders zullen mij eerder vertellen wat ik niet kan. In plaats van dat ik iets kan of iets kan leren..
  Jaren lang heb ik me daardoor heel somber gevoeld.. Nu kan ik het gelukkig beter van mij af zetten..
  Liefs!!

 18. Aline
  augustus 20th, 2011 @ 20:24

  Vervelend dat soort mensen, kan me voorstellen dat je het er moeilijk hebt gehad… En goed van je dat je het nu van je af kan zetten…

 19. Dj El Che
  juli 8th, 2015 @ 14:08

  Bedankt Aline.
  Jouw danspassie was ook vitamines van mijn dj werk .

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.