«
»

Invalshoek 003

Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2011 | 8 Reacties

Radio – Nostalgie

“Oma, kan u me dat verhaal van die piraat nog eens vertellen?” Oma keek haar kleindochter aan, bij het zien van het blije vrolijke gezichtje smolt ze. Hoe kun je zo'n kind nou iets weigeren, zat ze in gedachte te bedenken. “Oma, doet u het alstublieft?” Merel bleef het oma maar vragen. “Oké, ben je er klaar voor?” “Lang, lang geleden was er eens een kapitein, die met zijn bootje op water….” “Nee, oma niet van de zee-piraat, ik bedoel dat van die radio-piraat”. Oma moest even nadenken en begon opnieuw. “Lang geleden als klein meisje, luisterde ik op de radio naar muziek, toen ik er een ander bericht door heen hoorde”. “Ik besloot te kijken of ik dat bericht kon vinden, en dat bleek vrij makkelijk te gaan”. “En zo herkende ik daar op de radio een paar bekende jongens stemmen”. “Zij waren een heus radio programma aan het maken, en hadden vele luisteraars”. “Jouw oma, Merel zij luisterde naar elke uitzending, elke avond twee uurtjes, en in het weekend vier uurtjes, en als we geluk hadden nog meer”. “De mooiste muziek, de leuke spelletjes en je kom plaatjes aanvragen”. “Duurde echter te kort voor mij, want opeens waren ze weg, omdat de politie ze gevonden had”. “Radio piraten waren namelijk strafbaar in die tijd, de jongens zijn bijna al hun platen kwijt geraakt”.

© Aline

Geschreven voor Invalshoek, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

8 Reacties to “Invalshoek 003”

 1. Frans54
  augustus 17th, 2011 @ 00:06

  Niet alleen in die tijd, ook nu nog zijn al die (meestal muziek van Nederlandse bodem draaiende) piraten strafbaar en lopen ze een goede kans hun apparatuur en cd’s kwijt te raken. De piraten waar ik naar luisterde waren trouwens wel degelijk zee-piraten (Veronica, Noordzee, Caroline: allemaal prima te ontvangen in Den Haag)

 2. Aline
  augustus 17th, 2011 @ 00:17

  Ik luisterde dus naar een hele plaatselijke piraat, herkende de stemmen van mijn buurjongen en zijn neven er in…

 3. Min
  augustus 17th, 2011 @ 09:54

  Oh geweldig dit, ik ga je snel linken.
  De nieuwe invalshoek staat er ook al Wink

 4. Aline
  augustus 17th, 2011 @ 10:36

  Dank je wel, ik ga even kijken wat de nieuwe opdracht is, dan kan ik alvast nadenken… Wink

 5. A&A
  augustus 17th, 2011 @ 22:17

  Oh jaô!!!! Daôr weêt Annie àlles vân…. Grin
  Onze stûkkie kenne zo naôs mèkaôr.
  Gedagies.

 6. Aline
  augustus 18th, 2011 @ 12:58

  Ja, kan kloppen oa jullie stukje bracht mij terug in mijn verleden… Wink

 7. Melody
  augustus 19th, 2011 @ 19:07

  Wij reden in die tijd rond met een bakkie in de auto… zo leuk, hele aparte manier van mensen ontmoeten…via soort van radio in de auto…
  Mooiverhaal

 8. Aline
  augustus 19th, 2011 @ 20:24

  Dat kan natuurlijk ook, dan verplaats je die antenne steeds…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.