«
»

Invalshoek 002 (toegift)

Geplaatst op woensdag 3 augustus 2011 | 6 Reacties

Wat vooraf ging

“Cindy, er is vandaag post gekomen voor je”. Cindy rende de trap af naar beneden, “Post voor mij?” Ze kon het bijna niet geloven, toen ze de enveloppe van moeder kreeg, zag ze gelijk dat het van Duena was. Haar vakantie vriendin was haar dus nog niet vergeten. En dat bekende tevens dat Duena nu ook eindelijk Engels aan het leren was op haar school. Ze besloot de brief gelijk te gaan lezen, ze kon niet wachten en was erg nieuwsgierig. 

Dear Cindy,

How are you today?
I miss you a lot, there is no one in the Hotel.
My father says that this is a quiet season.
How is the weather in Holland?
When do you come and visit me?
Do you miss me too?
Hope you like this gift.

Love Duena.Mama, kan je me helpen, ik denk dat ik nog niet zo goed ben in Engels. Mama vertaald de brief voor Cindy in het Nederlands. “Zo dame dan is het nu jouw beurt, ga maar een pen en papier pakken”. “Als je nu slim bent schrijf je eerst een brief in het Nederlands”. “Dan hoeft je die daarna alleen nog maar te vertalen”. “Als je die af hebt, wil ik je wel helpen om hem na te kijken”. Cindy ging ijverijg aan de slag, die tip van mama maakte het een stuk makkelijker. Eerst een Nederlandse brief schrijven. Ze had een hoop te vertellen, en in haar eigen taal schreef dat toch wel heel makkelijk.

Ze was druk bezig met het vertalen van de zinnen, toen mama de kamer in kwam. “Ik heb nog iets voor je.” Cindy keek haar moeder aan met een vragend de blik. “Er is net een pakketje afgeleverd, deze is van Spanje afkomstig”. Dat werd snel opmaken natuurlijk, en nu snapte ze eindelijk wat Duena bedoeld had met de laatste regel. Er zat een pop in met een flamenco jurk. “Mama kijk dan wat voor moois Duena me heeft gestuurd”. “Gaan wij straks ook wat kopen voor haar, ik wil haar graag bedanken”. “Cindy heb je je brief al af dan?” “Bijna mam, moet nog even de laatste regel aanpassen”.

Dear Duena,

Thanks for your letter.
Yes, I miss you too.
I do not know when we are going to visit.
I’ll have to ask my parents.
The weather is sometimes sun, the other times it is raining.
Yes, I do like your pressent, hope you like mine.

With love Cindy.

“En mama, is het goed zo, kunnen we dan nu een cadeau kopen en het samen met de brief gaan posten?” Mama las de brief een paar keer over, en vond dat het zo wel goed was. Ze moest glimlachen en dacht na over haar vakantie vriendin, jaren geleden had zij zo bij haar moeder gestaan. Met een brief in haar hand, om gecontroleerd te worden. Ze had haar vriendin nimmer meer gezien. Ze besloot dat ze het deze meiden niet aan zou doen, en dat ze best nog eens naar Spanje konden gaan. Maar goed nu eerst een cadeau kopen, iets typisch Hollands. “Cindy denk je dat Duena, gele klomp sloffen leuk zal vinden?”

© Aline

Geschreven voor Invalshoek, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “Invalshoek 002 (toegift)”

 1. Frans54
  augustus 3rd, 2011 @ 17:35

  Ik las het eerst verkeerd en dacht “klompen, daar zullen ze in het hotel blij mee zijn”, gelukkig denkt moeder kennelijk verder na dan ik Wink

 2. Min
  augustus 3rd, 2011 @ 20:17

  Oh heerlijk deze toegift.
  Ik heb nog wel foto’s met vakantievriendinnen en één vakantieliefde, maar ja de brieven die heb ik niet meer.
  Toch een paar keer te vaak verhuisd Wink

 3. klaproos
  augustus 4th, 2011 @ 07:24

  gezellig die klompen Smile
  onder een flamenco dressSmile

  Smile geweldig jaSmile

 4. Aline
  augustus 4th, 2011 @ 22:51

  Natuurlijk denken moeders na… Wink

 5. Aline
  augustus 4th, 2011 @ 22:57

  Ik heb ook nog brieven van een vakantie vriend… een Duitse jongen, waar ik in het Engels mee schreef…

 6. Aline
  augustus 4th, 2011 @ 22:59

  Haha, denk niet dat die bij elkaar passen… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.