«
»

Write On Wednesday 53

Geplaatst op woensdag 6 juli 2011 | 10 Reacties

Kat(ten)

In haar baan als vrijwilliger bij de dieren ambulance was ze al veel dingen tegen gekomen. Mensen rommelden wat aan met hun huisdieren, ze werden soms gewoon vergeten. En dan waren er nog de vele aanrijdingen, die volgens haar voorkomen konden worden. Als de gemeente nu eindelijk eens nieuwe borden ging plaatsen, met een beperkte limiet erop. Vanavond was het erg druk, toen al voor de vijfde keer een alarm binnen kwam. Een kat in de boom, oeps een klassiek verhaal, die ze niet al te vaak meer tegenkwamen. Ze tikte haar collega aan, en gingen samen op pad. Al snel hadden ze de juiste boom gevonden. En nog geen vijf minuten later lag de kat al in de armen van zijn baasje. Voor ze het wisten kwam er nog een alarm binnen, en ze snelden er heen. In het huis vonden ze maar liefst achten katten, in allerlei soorten, kleuren en rassen. Het baasje, een oude vrouw van ergens in de zeventig, was aan het demiteren, en zo te zien waren de katten al in geen weken goed onderhouden. Ze besloten bij de buren aan te bellen, om meer informatie te krijgen, en de vrouw hulp aan te bieden. Ondertussen hadden ze de basis ingelicht dat er meer ambulances nodig waren om de katten op te halen. Deze avond zou de rest van haar leven blijven herinneren. De zoon van de oude vrouw was de man die nu naast haar aan het altaar stond, aan wie ze straks haar ja-woord ging geven.

© Aline
Geschreven voor Write On Wednesday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

10 Reacties to “Write On Wednesday 53”

  1. Jokezelf
    juli 8th, 2011 @ 16:01

    Mooi verhaal Aline, dit zijn dingen die je in de praktijk van een dierenambulance tegen kunt komen. Triest zo’n oude vrouw die gaat dementeren en haar katten en zichzelf niet meer kan verzorgen. Mooi einde.

  2. Aline
    juli 8th, 2011 @ 16:16

    Ja kreeg op eens een ingeving, denk door het onderwerp… ik heb er nog nimmer gewerkt, dus het is allemaal pure fantasie… en ja het einde moest even een andere wending krijgen…

  3. minoesjka
    juli 9th, 2011 @ 20:11

    Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Je moet er toch niet aan denken dat je zo ver weg bent dat je niet meer voor je dieren kunt zorgen?

  4. Aline
    juli 9th, 2011 @ 21:39

    Nee en toch zal het wel eens voorkomen, ben ik bang…

  5. Noelle52
    juli 9th, 2011 @ 21:58

    onverwachte wending maar wel grappig gevonden. zo kan het raar lopen, wie goed doet goed ontmoet???? En ze leefden nog lang en gelukkig.

  6. Aline
    juli 9th, 2011 @ 22:11

    Precies, zocht naar iets wat je niet zou verwachtten…

  7. Cassie
    juli 12th, 2011 @ 15:20

    Grappig einde. Op het laatste stukje na gebeuren deze dingen bijna dagelijks. Zelf vind ik deze meldingen het vervelendst, vaak omdat als je zo’n huis binnenkomt je bijna neer gaat van de lucht. Ik ben nu twee keer in zo’n huis geweest.

  8. Aline
    juli 12th, 2011 @ 16:56

    Ja dat is dan wel weer een nadeel, als ze de beesten vergeten dan is er ook een stank overlast…

  9. Voetje
    juli 19th, 2011 @ 20:28

    Blijkbaar is er iets verkeerd gelopen… Ik dacht namelijk dat er morgen een nieuwe write on wednesday zou komen maar blijkbaar is dat niet zo Frown Ik probeer vanaf 27 juli de draad terug op te pikken.

  10. Aline
    juli 19th, 2011 @ 20:36

    Vorige week is het nieuwe woord opgeven, en daar kan je nog steeds aan deelnemen hoor… morgen schrijf ik mijn verhaal ook… Wink En dan volgt inderdaad volgende week een nieuwe…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.