«
»

Vergissing

Geplaatst op vrijdag 22 juli 2011 | 6 Reacties

In het donker was ze thuis gekomen, ze was zo moe dat ze gelijk was gaan slapen. Om de volgende ochtend wakker te worden in het verkeerde bed. Nu was dat op zich geen probleem ze had al snel door dat ze in de kamer van haar broer was beland. Kennlijk had ze iets te diep in het glaasje gekeken. Maar er was wel een ander probleem, er lag namelijk iemand naast haar. Ze schrok en pakte snel haar spullen bij elkaar. Ze wilden gewoon weg niet weten of het haar broer was, die daar in het bed lag.

Net toen ze bij de deur was, hoorde ze een stem vragen “Hey waar ga je nu heen, ga je me alleen laten in jouw huis?” Ze draaide zich om en keek in de mooiste ogen die ze ooit gezien had. “Sorry, maar eh pak snel je kleren, we moeten hier weg”. De jongen keek haar ontzettend raar aan, dit was echt het laatste wat hij verwacht had. Met een vuurrood hoofd gaf ze hem een antwoord: “Dit is niet mijn kamer, maar die van mijn broer, als die ons hier vind, dan hebben we heel wat uit te leggen”.

Ilse had de woorden nog niet uitgesproken of de deur ging open. Daar stond haar broer, die het het tafreel in zich opnam. “Zeg zus, weet niet wat je van plan bent, maar ik had vannacht mijn kamer uit geleend”. “Je kent Dieter toch nog wel, van vroeger, hij was eigenlijk altijd hier”. Ze moest even nadenken, ze was vannacht thuis gekomen, en kennelijk de verkeerde kamer in gelopen. En dus naast een vriend van haar broer in bed gekropen. Het is in ieder geval beter, dan dat ze zomaar iemand mee naar huis had genomen.

Nog voor ze wat kon zeggen, kwam Dieter het bed uit. Jeetje wat zag hij er goed uit, en dan te bedenken dan ze hele nacht naast hem had gelegen. Haar hart ging wat sneller slaan, en haar buik voelde raar. “Robert, dank je wel voor het lenen van je bed vannacht”. “Wist niet dat je, je zus had opgedragen om een ontbijt voor me te maken”. Waarna hij Ilse een flinke knipoog gaf. Blij met deze uitvlucht liep Ilse opnieuw naar de deur. “Ik ga naar beneden, wanneer jullie zin hebben, ik ben het ontbijt aan het maken”.

Snel liep ze naar haar kamer, en kleede zich even om. Daarna ging ze inderdaad naar beneden. En begon met het maken van het ontbijt. Ondertussen nadenken over de rare situatie, die er ontstaan was. Heel erg lang kreeg ze niet de tijd, voor ze het wist zaten ze met zijn drieën aan tafel. Voor het vervelend werd, gaf Robert aan dat hij er vandoor moest. En zo bleef ze alleen achter met Dieter. “Volgens mij heb ik vannacht een fout gemaakt”, begon ze. “Volgens mij zijn er helemaal geen fouten gemaakt, echter date ik normaal een vrouw eerst, voor ik met haar het bed deel”.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “Vergissing”

 1. Ria
  juli 22nd, 2011 @ 09:11

  Grappig verhaal Aline, veeg even langs mijn voorhoofd,het zal je maar weer gebeuren.
  Mijn bijdrage moet nog even loskomen.
  Groetjes ,Ria

 2. Trees
  juli 22nd, 2011 @ 09:30

  Oeps, dat is een hele andere uitkomst als ik verwachtte… Heel leuk verhaal!

 3. Aline
  juli 22nd, 2011 @ 19:27

  Ach ja foutje kan gebeuren toch… Wink

 4. Aline
  juli 22nd, 2011 @ 19:27

  Dat was ook de bedoeling… en dank je wel…

 5. Ada
  juli 22nd, 2011 @ 20:07

  Och een vergissing is menselijk toch.
  Wel een leuk verhaal.

 6. Aline
  juli 22nd, 2011 @ 20:09

  Precies, en wie weet wat er uit voortkomt zo… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.