«
»

Schilderklus 001

Geplaatst op dinsdag 5 juli 2011 | 2 Reacties

Zo met het dakterras bijna klaar, ga ik er wat werk bij krijgen… we zijn we het niet zo eens met de kleur keuze van het schilderwerk, van de vorige bewoners… en het is hoog nodig aan de achter kant van de woning… deze foto is gemaakt vanaf het nieuwe dakterras… maar onder het dakterras, bij de keuken en bijkeuken, mag ik aan de slag… inmiddels heb ik mijn eerste klus al geklaard, die loodrand onder op de vloer (onder de deur, onder het hout, of zie deze foto de rand onder Pascal) die is inmiddels al geschilderd en zwart geworden… heb ik met metaal verf gedaan, want deze had zoveel kleuren gekregen in de loop der jaren dat ik dat wel handig vond…

Op deze foto is het resultaat te zien, een mooie zwart rand… in plaats van een loodrand in zovelen kleuren… verder heb ik al een grote pot grondverf gekocht… we gaan eerst alles eens goed gronden… en dan gaan we over naar de kleuren die we vorig jaar aan de voorkant van het huis gebruikt hebben… donkerblauw, voor de openslaande delen, en de rest gebroken wit (zie dit logje)… de planken van de uitbouw zelf, die zijn aardig verkleurd door de zon… deze ga ik opschuren om de orignelen kleur van de plank weer op te halen… de buurman heeft dat uitgeprobeerd op een stuk en dat is goed gelukt… dus we volgen dat voorbeeld en het gaat dan beter bij de nieuwe railing passen… en belangrijker als we op de loungeset gaan zitten… is bovenstaande foto ons uitzicht… dus daar moet even wat aan gebeuren…

© foto’s Aline

Reacties

2 Reacties to “Schilderklus 001”

  1. Margo
    augustus 16th, 2011 @ 11:17

    Kan me voorstellen dat je een nieuwe laag verf op je huis smeert! De smaak van de vorige bewoners is volgens mij zelden de smaak van de mensen die er daarna komen wonen. Mocht je nog tips nodig hebben bij het schilderen van je huis, dan heb je hier misschien wat aan: http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/schilderwerk/binnenschilderwerk.html

  2. Aline
    augustus 16th, 2011 @ 19:33

    Dank je wel voor de link, als het weer meezit, dan kan ik overmorgen flink aan de slag met schilderen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.