«
»

De rechter

Geplaatst op vrijdag 15 juli 2011 | 6 Reacties

Met een grote donderslag kwam de hamer neer op de desk voor de rechter. “Orde, orde, ik meen het mensen”. “Ik zeg het voor de laatste keer, wie me nu nog in de rede valt, die stuur ik gelijk door naar de gevangenis”. “Zijn jullie helemaal gek geworden?” Het werd heel even rustig men keek naar hem op, en toen gingen ze allemaal als nog door. De rechter werd er gek van, deze zaak had zo eenvoudig geleken. En nu was het een grote chaos in zijn rechtzaal. “Als het nu niet heel snel stil wordt, dan laat ik jullie allemaal opsluiten”.


Kennelijk schrokken de mensen van zijn woorden en op eens was het doodstil. “He,he was dat nou zo moeilijk?” “Kan ik dan eindelijk één voor één jullie aan het woord laten, zodat ik de situatie helder voor ogen kan krijgen?” “En nee dat was geen vraag, dat was een bevel, pas als ik je naam noem, mag je praten”. “Laten we beginnen met de twee advocaten, die mogen een stapje dichterbij komen”. “De aanklager kan nu het woord nemen, en als hij klaar is, mag de verdediger”. “Denk er om dat ik verder niemand wil horen, dit is echt de aller laatste waarschuwing”.

De aanklager was allang blij dat hij als eerst het woord mocht nemen. Meestal werkte dat in het voordeel. “Meneer de rechter, deze zaak is eigenlijk heel simpel, daar in de bank bij de verdediger zit een eerste klas oplichter”. “We zijn al jaren bezig om hem hier in de rechtbank te laten verschijnen”. “Alle bewijzen stapelde zich in de afgelopen weken op, vandaar dat hij opgepakt is en hier nu is”. “Ik neem aan dat u alle stukken gehad heeft en dat u ze allemaal heeft doorgenomen?”

De verdediger was blij dat er niet al te veel op de zaken was ingegaan nog, daardoor kon het wel het eens in zijn voordeel gaan werken. “Edelachtbare, dit is echt klink klare onzin”. “Ik zweer u mijn client is onschuldig, de aanklager is een hetze tegen hem gestart”. “Er is echt geen enkel bewijs dat mijn client ook maar iets fout gedaan heeft”. “Behalve dat hij op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats was”. “Dat de zakenpartner van meneer toevallig een veroordeeld crimineel is, wil niet zeggen dat mijn client dat ook is”. “Ik eis dan ook dat de aanklacht onontvankelijk wordt verklaard”.

Ongelovelijk dacht de rechter, twee totaal verschillende mannen staan tegenover me. Zich alle twee bewust van het feit dat ze gelijk hebben. Eigenlijk was dat altijd wel zo, maar deze twee samen in een rechtbank tegenover elkaar. Dat was vragen om moeilijkheden, het waren de beste twee van de stad. Gelukkig had hij alle stukken goed doorgenomen. “Na het bekijken van alle stukken, en de verklaringen, heb ik besloten dat de aanklager een goede zaak heeft”. “Volgende week zal de zaak dan ook gelijk voorkomen”. Met een flinke hamerslag beëindigde de rechter deze voorlopige hoorzitting.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “De rechter”

 1. Frans54
  juli 15th, 2011 @ 00:36

  Goed verhaal. Krijgen wij volgende week ook het vervolg te horen?
  (NB “ontoegankelijk”?? je bedoelt naar ik aanneem “onontvankelijk”)

 2. ♪Melody♪
  juli 15th, 2011 @ 11:19

  Of er nou een vervolg komt of niet, ik vraag me meer af wat de zaak is waarvoor ze er staan Wink

 3. Ria
  juli 15th, 2011 @ 16:34

  Aline, goede hamerslag.
  Mijn bijdrage staat er ook.http://speedy31.web-log.nl/mijn_weblog/2011/07/v-v-v-005.html

 4. Aline
  juli 15th, 2011 @ 21:23

  Oeps ja dat bedoelde ik inderdaad… dank je wel voor je verbetering, zal het gelijk aanpassen…

 5. Aline
  juli 15th, 2011 @ 21:31

  Eh, heb zelf ook nog geen idee… was namelijk al bij de 500 woorden… voor ik er überhaupt aandacht dat ik dat nog niet verteld had… Wink

 6. Aline
  juli 15th, 2011 @ 21:32

  Dank je wel, en ik zal zo even mee komen lezen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.