«
»

ZoZ – 35

Geplaatst op zaterdag 25 september 2010 | 6 Reacties

Rokers – Anti rokers

Wat zal ik hier eens over zeggen… ik heb zelf 16 jaar gerookt, was op mijn elfde begonnen en ben op mijn zevenentwintigste gestopt… lag toen in het ziekenhuis, en toen werd op eens wel duidelijk wat belangrijker was… en met de gedachte dat het veel beter voor mijn gezondheid was, ben ik toen van de één op de andere dag gestopt… dus ik heb jaren lang tot de groep van de rokers gehoord…

Inmiddels ben ik alweer 11 jaar geleden gestopt, en behoor nu tot de andere groep… ik wordt namelijk liever niet geconfronteerd met rokers… ik vind het vervelend dat het steeds mijn kant op lijkt te waaien… en ik besef dat ik anderen vaak hetzelfde heb aangedaan… behalve dan dat ik wel zo netjes was om niet een sigaret op te steken als er iemand zat te eten… en probeerde rekening te houden met anderen…  buiten ging roken als het me gevraagd werd… kortom merk de laatste tijd dat het niet gebruikelijk is onder de rokers… 

Mede door het gedrag van de andere rokers, en de last en hinder die je van hun ondervind ben ik dus een anti-roker geworden… ik vind het dus ook super dat je in horeca niet meer mag roken… alleen vervelend dat je eerst door een groep rokers heen moet, om binnen in een rookvrije zone te zitten… af en toe ga ik nog wel eens naar salsa dansen, en als ik dat doe, dan kies ik stee vast voor een rookvrije gelegenheid… want de rook slaat anders op je ogen, en dat danst echt niet lekker… 

Een oplossing voor dit onderwerp, iedereen in zijn waarde laten, maar ik mag of sterker ik heb recht op een rookvrije omgeving… dus kan je niet buiten roken, rook dan liever buiten… 

© Aline
Geschreven voor Z-o-Z, ook mee doen lees de spelregels
Meer gezeur lezen met dit onderwerp, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “ZoZ – 35”

 1. Tanya
  november 14th, 2010 @ 17:42

  Mooie ZoZ! Gewoon een beetje rekening houden met elkaar en met mensen die niet tegen de rook kunnen…

 2. Aline
  november 14th, 2010 @ 17:56

  @ Tanya inderdaad lijkt mij de beste oplossing…

 3. hanneke
  november 14th, 2010 @ 18:38

  ik heb er ook een VERESELIJKE hekel aan en ik wapper altijd heel theatraal met mijn handen als ik last heb van de rook.
  levert me vaak een heleboel boze blikken op.
  nou en???
  laat ze die stink zooi bij zich houden!!
  hmmm dit lucht lekker op

 4. Aline
  november 14th, 2010 @ 20:12

  @ Hanneke die boze blikken had ik vorig jaar ook, zit ik te eten, gaat er iemand aan een tafel naast ons zitten roken… en maar niet door hebben zo genaamd dat de rook onze kant op ging…

 5. ♫ Melody ♫
  november 15th, 2010 @ 09:47

  Mooi zoz hoor en ook al behoor ik tot de andere groep, ik ben het met je eens. ik hou altijd wel rekening met hen in jouw groep Wink

 6. Aline
  november 15th, 2010 @ 11:22

  @ Melody ken der genoeg die helemaal geen rekening er mee houden… terwijl het zo makkelijk is om even aan elkaar te denken…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.