«
»

België

Geplaatst op dinsdag 10 augustus 2010 | 2 Reacties

Lekker uitgeslapen en rustig aan gedaan… ontbijten met Zeeuwse bolussen en een beker melk… daarna de koelbox gaan inpakken en rond 10.00 uur met de auto op pad gegaan… onderweg even de ansichtkaarten op de post gedaan en mijn vader gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag… ons doel was Sealife Blanckenberge in België en we hadden ons voorgenomen om de tolwegen te vermijden… maar terwijl we de ene oversloegen en richting Brabant reden, kwamen in België onverwachts op een duurdere tolweg uit… en het nadeel van een tolweg is dat je meestal niet meer kan keren… mijn routeplanner in de auto is van 2003 en de kaart in de auto was alleen van Nederland… dus ik was overgeleverd aan de borden en mijn routeplanner… maar goed met een flinke omweg en duurdere tolweg kwamen we om 12.15 uur bij Sealife aan… het parkeren ging gelukkig vrij snel, terwijl het er erg druk was… alleen het betalen bij de betaalautomaat wilde niet lukken met mijn pinpas… de parkeerwachter ging deze storing in ieder geval melden… en ik ben geld gaan wisselen bij het zwembad naast Sealife… omdat daar geen rij stond van wachtende mensen… daarna zeker 30 minuten staan wachten voor we naar binnen mochten… 1 kaartje gratis van Optimel (dankzij het eurosparen, bedankt pa en ma)… binnen was het druk en krap en zijn we dus snel bij de aquariums weg gegaan en naar buiten gegaan… bij de zeehonden tribune gaan zitten, die snel al voller en voller werd… en na een minuut of 10 werd de show gestart… de broodjes die we meegebracht hadden zagen er niet zo fris meer uit, dus die hebben we weg gegooid… en zo hadden we als lunch een grote eierkoek… na 15 minuten praten ging de show echt van start… daarna het toilet even bezocht, wat gelukkig niet zo druk was… de kreeften konden we helaas niet zien… dus zijn we de pinguïns gaan bekijken en daarna de otters… en toen bleek het buiten al klaar te zijn… en stonden we weer bij de aquariums… helaas bleek het daar overal een geduw te zijn… iedereen leek haast te hebben… kortom we hebben op ons eigen tempo besloten er zo snel mogelijk door heen te gaan… en dan maar weg te gaan… besloten terug te rijden via de tolweg bij Terneuzen… die is namelijk goedkoper dan de tolweg waar we vanmorgen overkwamen… en we hadden gelukkig dat we de grens weer over waren even op het internet gekeken, en gezien dat de veerboot bij Vlissingen niet meer gebruikt wordt voor auto's… want mijn routeplanner is al 7 jaar oud, en laat het nu 7 jaar geleden afgeschaft te zijn… dus via Terneuzen naar Goes… en daar eerst even langs mijn schoonouders… wij waren iets vergeten voor het avondeten van vanavond en zij hadden gister in de stad aangeboden dat voor ons mee te nemen uit de supermarkt… tevens kregen we twee grote mappen met fiets routes in heel Nederland mee… terug naar de flat en dag van vandaag met een pen beschreven, anders gaat het straks niets worden met dat bloggen… besloten wat tv te kijken en aangezien we beide nog niet veel trek hadden zijn we pas om 18.45 uurde keuken in gegaan om te koken… en zo zaten we een kwartier later aan de Dürüm en aangezien we verder nergens zin in hadden wat gaan bank-hangen… op tv naar de film Preminition en Bone collector gekeken, maar we zaten beide erg te knikkebollen dus zijn we voor ons doen vrij vroeg gaan slapen…

Reacties

2 Reacties to “België”

  1. Sannie
    september 6th, 2010 @ 11:36

    Jij had met je pas wat ik hier nu hele veel heb met mijn ING pasje… En omgekeerd met mijn Belgische pas in Nederland. België werkt met Bancontact en die pakken dus niet alle passen. Hele handig, we hebben dus nog steeds 2 rekeningen aangezien we in beide landen wel eens betalen !

  2. Aline
    september 6th, 2010 @ 23:14

    @ Sannie, dat is inderdaad niet handig want mijn bankpasje is toch echt een mastercard… dus had het gewoon moeten doen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.