«
»

Rundvlees met paprikapoeder

Geplaatst op dinsdag 29 september 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 400 gram runderlappen * 2 el zonnebloemolie * 25 gram boter * 1 ui * 1 el paprikapoeder * 25 gram bloem * 3 dl Kippenbouillon * 4 el rode wijn * 125 gram champignons * peper * zout * 1,5 dl zure room

Doe 3 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. Verhit de olie en boter in een grote pan. Braad het vlees al roerend op een middelhoog vuur in 5 minuten bruin. Schep het met een schuimspaan op een bord. Doe de ui in dezelfde pan en bak hem in 5 minuten zacht; roer af en toe. Roer het paprikapoeder en de bloem erdoor en verwarm het geheel 2 minuten; roer constant. Roer de bouillon er beetje bij beetje door en breng alles al roerend aan de kook. Doe het vlees weer in de pan en voeg de wijn en champignons toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het gerecht afgedekt 20 minuten sudderen tot het vlees mals is. Roer voor het opdienen de zure room erdoor. Lekker met rijst of aardappels.

Bron: Kookboek "Eenpans gerechten"

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.