Paprikascheepjes
Geplaatst op maandag 3 augustus 2009 | 2 Reacties
Benodigd
voor 2 personen: * 1 blikje maïs (200 gram) * 2 paprika’s * 150 gram courgette * 150 gram rookworst * 2 el olie * 100 gram roomsmeerkaas * zout * peper * suiker * 1/2 groentebouillon blokje 35 gram geraspte kaas
Doe de maïs in een zeef en laat hem uitlekken. Snijd de paprika in de lengte door, verwijder de steeltjes en de zaadlijsten. Maak de courgette schoon en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de worst in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een grote pan. Bak de courgetteblokjes onder af en toe keren goudbruin. Voeg de blokjes worst en de maïs toe en bak alles kort mee. Doe er een halve el smeerkaas bij en laat hem onder af en to roeren smelten. Breng het op smaak met zout en peper. Breng 125 ml water in een kleine pan aan de kook. Roer het bouillonblokje en de resterende smeerkaas erdoorheen. Laat de saus op een laag vuur 4-5 minuten zachtjes koken. Roer de saus tussendoor meerdere keren door. Breng de saus op smaak met zout, peper en een beetje suiker. Vul de paprikascheepjes met de courgette-worstmengsel. Leg de scheepjes in een grote ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de paprika’s en giet de kaassaus eromheen. Zet de ovenschaal op het rooster in de oven en laat de paprika’s ca. 25 minuten bakken.
Bron: Koken en genieten, augustus 2009
augustus 5th, 2009 @ 17:29
Mmmmmmmmmm……..dat ziet er lekker uit zeg!!
Ik eet vegetarisch, dus ga een kijken waardoor ik de rookworst ga vervangen, want op de rest van de ingredienten ben ik dol.
augustus 5th, 2009 @ 20:36
@ Minoesjka aubergine zou ik het mee vervangen…