«
»

Kruidig varkensvlees met eierrijst

Geplaatst op woensdag 12 augustus 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 3 personen: * 300 gram langkorrelige witte rijst * 6 dl koud water * 350 gram varkensfilet * 2 tl Chinees vijkruidenpoeder * 4 el maïzena * 3 grote eieren * 23 gram bruine rietsuiker * 2 el zonnebloemolie * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 150 gram wortels * 1 rode paprika * 200 gram doperwten * 2 el boter * zout * peper

Spoel de rijst af met koud water. Doe vervolgens de rijst in een grote pan en voeg koud water en een mespuntje zout toe. Breng het water aan de kook, dek de pan af, temper het vuur en laat het ongeveer 9 minuten pruttelen tot het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Snijd intussen het varkensvlees met een scherpe mes in dunne stukjes. Houd ze tot gebruik apart. Vermeng het vijkruidenpoeder, de maïzena, 1 ei en de suiker. Wentel het vlees hier goed doorheen. Verhit de zonnebloemolie in een voorverwarmde wok en bak hierin op een hoogvuur het vlees gaar en krokant. Schep het vlees uit de wok en houd het warm. Snijd met een scherp met de uit in stukje. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd deze in stukjes. Pers de knoflook en snijd de wortels in plakjes of stukjes. Roerbak de ui, knoflook, wortels, paprika en doperwten 5 minuten in de wok. Bak daarna het vlees met de gekookte rijst 5 minuten mee. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de overgebleven, losgeklopte eieren. Lag ze daarna op een schone snijplank en snijd ze in dunne reepjes. Schep het rijstmengsel op de de borden en verdeel hierover de reepjes ei.

Bron: Wok Kookboek

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.