Eenvoudige gehaktschotel
Geplaatst op zaterdag 15 augustus 2009 | 6 Reacties
Benodigd
voor 2 personen: * 2 el zonnebloemolie * 300 gram rundergehakt * 1 kleine ui * 1/2 groen paprika * 200 gram maís uit blik * 200 gram tomaten uit blik * 2 tl tijm * 3 dl runderbouillon * peper * zout *
Doe 3 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook. Snipper de ui, hak de paprika fijn en laat de maïs uitlekken. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Giet overtollig vet af. Voeg ui, paprika, maïs, tomaten plus sap en de tijm toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Temper het vuur, dek de pan af en laat het gerecht 50 minuten pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe, garneer het geheel met tijm en serveer meteen.
Bron: Kookboek "Eenpans gerechten"
Reacties
6 Reacties to “Eenvoudige gehaktschotel”
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.
augustus 17th, 2009 @ 19:45
Grappig.. dat is wel weer typisch Nederlands. Om de rijst er náást te leggen. Als Indo is rijst juist de bodem van het gerecht en de rest gaat er over heen.
augustus 18th, 2009 @ 09:15
@ Sheila, maakt mij niet uit hoe ik het eet… maar voor de foto’s vind ik het wel makkelijk als het er naast ligt…
augustus 18th, 2009 @ 10:26
hahaha ik doe het ook altijd eronder, maar als Aline de borden vult ligt het er altijd naast
augustus 18th, 2009 @ 10:27
@ Pascal dat komt omdat ik foto’s maak…
augustus 18th, 2009 @ 14:21
Ziet er lekker uit. Het gerecht zit eruit als mijn chili con carne. En als ik de ingrediënten lees, lijkt het ook bijna chili. Maar dan zonder de bonen. Ik doe er wel altijd gele rijst bij, vind ik nog net wat specialer.
augustus 18th, 2009 @ 14:54
@ Daisy morgen staat er chili con carne bij ons op het menu…