«
»

Stifado

Geplaatst op dinsdag 21 juli 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 4 personen: * 450 gram gepelde tomaten * 1,5 dl runderbouillon * 2 el olijfolie * 450 gram sjalotten * 2 teentjes knoflook * 500 gram stoofvlees * 1 laurier blaadje * 2 el azijn * peper * zout * 450 gram aardappels

Doe 1,5 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook. Pel de sjalotten, snipper de knoflook en snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm. Verwerk de tomaten samen met de bouillon in een blender of keukenmachine to een gladde puree. Of wrijf de tomaten met de bolle kant van een pollepel door een zeef en roer de bouillon erdoor. Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem of een braadpan. Bak de sjalotten en het knoflook op een laag vuur in 8 minuten goudbruin; roer af en toe. Schep de groente met een schuimspaan op een bord. Braad in dezelfde pan het vlees in 5-8 minuten rondom bruin. Doe de sjalotten en het knoflook terug in de pan. Voeg de gepureerde tomaten, laurier en azijn toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het gerecht afgedekt 1,5 uur sudderen. Voeg de aardappels toe en laat alles weer afgedekt 30 minuten sudderen. Verwijder het laurierblad en serveer de stifado.

Bron: Kookboek "Eenpans gerechten"

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.