«
»

Kip met gelebonensaus

Geplaatst op donderdag 30 juli 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 300 gram kipfilet * 1 eiwit, losgeklopt * 1 el maïzena * 1 el azijn * 1 el lichte sojasaus * 1 tl poedersuiker * 3 el olie * 1 teentje knoflook * 1 groene paprika * 1 gele paprika * 125 gram champignons * 3 el gelebonensaus * 200 gram rijst

Snijd de kipfilet in blokjes van 2,5 cm. Pers de knoflook uit. Maak de paprika schoon verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Vermeng het eiwit en de maïzena in een diepe kom. Doe de stukjes kip erin en bedek ze rondom met het mengsel. Laat het kippenvlees 20 minuten zo staan. Meng de azijn, de sojasaus en de poedersuiker in een kom. Haal de kip uit het eimengsel. Verhit de olie in een voorverwarmde wok en roerbak hierin de kip in 3-4 minuten goudbruin. Schep de stukjes kip met een schuimspaan uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd ze warm. Roerbak 1-2 minuten het knoflook, de paprika en de champignons. Bak de gelebonenmengsel 1 minuut mee. Roer het azijnmengsel en de kip 1-2 minuten mee en dien het gerecht warm op.

Bron: Wok Kookboek

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.