Kip Louisiana
Geplaatst op maandag 8 juni 2009 | 2 Reacties
Benodigd
voor 2 personen: * 5 el zonnebloemolie * 2 stukken kip * 50 gram bloem * 1 ui * 2 stengels bleekselderij * 1 groene paprika * 2 teentjes knoflook * 2 el tijm * 1 verse rode peper * 400 gram tomaten-blokjes uit blik * 3 dl kippenbouillon
Doe 3 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook. Snijd de bleekseldrij in stukjes, hak de paprika in stukjes, snipper de knoflook en de ui fijn en snijd de rode peper zonder zaadjes zeer fijn. Verhit de olie in een grote hapjespan met dikke bodem. Braad de stukken kip op een middelhoog vuur al roerend in 5-10 minuten rondom goudbruin. Schep de kip met een schuimspaan op een bord. Roer de bloem door de achtergebleven olie op een zeer laag vuur tot het mengsel lichtbruin is; laat het niet aanbranden! Voeg dan de uit, bleekselderij en paprika toe en bak de groente al roerend 2 minuten. Voeg knoflook, tijm en rode peper toe en roerbak het geheel nog 1 minuut. Roer de tomatenblokjes met het sap door de groente. Roer ddarna geleidelijk de bouillon erdoor. Leg de stukken kip in de saus en laat het geheel 45 minuten afgedekt stoven tot de kip helemaal gaar is. Schep de stukken kip op de borden en daarnaast de saus. Lekker met naanbrood, deze verwarmen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bron: Kookboek "Eenpans gerechten"
juni 9th, 2009 @ 19:56
Je houd van lekker eten! Heel leuk om te zien! xxx
juni 9th, 2009 @ 23:06
@ Dutch girl ja we houden van lekker eten… en proberen dus regelmatig iets uit…