«
»

Chop suey met kip

Geplaatst op zaterdag 20 juni 2009 | 2 Reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 350 gram kipfilet * 2 el olie* 4 el soja saus * 2 tl lichtbruine suiker * 3 el olie * 2 uien * 2 teentjes knoflook * 300 gram taugé * 3 tl sesamolie * 1 tl maïzena  * 3 el water * 3 dl kippenbouillon * 200 gram rijst

Snijd de uien in vieren en pers de teentjes knoflook. Meng de sojasaus met de suiker tot de suiker is opgelost. Verwijder het vet van de kip en snijd het vlees in dunne reepjes. Leg de kip in een schal en sprenkel er het sojamengsel  over. Laat de kip 20 minuten marineren in de koelkast. Doe de rijst met water in een pan en bereid deze zo als op de verpakking staat.  Doe 3 dl water samen met het bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook.Verhit de olie in een voorverwarmde wok en roerbak de kip in 2-3 minuten goudbruin. Roerbak de uien en het knoflook 2 minuten mee. Voeg daarna de taugé toe en na 4-5 minuten ook de sesamolie. Meng de maïzena met het water tot een gladde pasta. Giet de bouillon in de wok, voeg de maïzena-pasta toe en breng het geheel al roerend aan de kook tot de saus dik en helder is. Serveer het gerecht samen met de rijst op een bord.

 Bron:  Wok kookboek

Reacties

2 Reacties to “Chop suey met kip”

  1. Billy
    juni 22nd, 2009 @ 22:14

    je eet vaak kip heb ik de indruk, Aline
    Is dat je lievelingskost?

  2. Aline
    juni 22nd, 2009 @ 23:32

    @ Billy dat ik het regelmatig eet dat klopt… maar het is niet mijn favoriet hoor… en we eten het steeds weer anders… en daar is kipfilet erg geschikt voor…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.