«
»

Milde bloemkoolcurry met naanbrood

Geplaatst op zaterdag 9 mei 2009 | 4 Reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 1 bloemkool * 350 gram kipfilet * 1
el kerriepoeder * 2 el zonnebloemolie *  1 pot Korma Indiase currysaus
(400 ml) * 1 zak naanbrood koriander/knoflook (280 gr) * 1/2 zakje
peterselie (30 gr) * zout * peper

Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Kipfilet in blokjes
snijden en met kerriepoeder, zout en peper op smaak brengen. Olie in een
wok/hapjespan verhitten. Hierin de kipstukjes op een matig vuur ca. 5
minuten bakken. Bloemkoolroosjes, Indiase currysaus en 100 ml water
toevoegen en 15 minuten laten sudderen. Intussen het naanbrood volgens
aanwijzingen (oven voorverwarmen, daarna naanbrood met water besprenkelen en 5 minuten in de oven op 220 °C) verwarmen.
Peterselie fijnknippen. De curryschotel over de borden verdelen en met
peterselie garneren. Serveer het naanbrood ernaast.

Bron: aangepast recept van 7 juni 2008

Reacties

4 Reacties to “Milde bloemkoolcurry met naanbrood”

  1. minoesjka
    mei 10th, 2009 @ 18:30

    Bloemkoolcurry……heerlijk, ik maak het zelf ook regelmatig!!

  2. Aline
    mei 10th, 2009 @ 19:15

    @ Minoesjka het is onze tweede keer, eerste keer met tofu was wat minder… maar nu met de kipfilet ervoor in de plaats, was het echt heel erg lekker…

  3. plato
    mei 11th, 2009 @ 13:10

    nooit van naanbrood gehoord. Toch eens meet maria bespreken, dit recept.

  4. Aline
    mei 11th, 2009 @ 15:11

    @ Plato heb je heerlijke vegetarische gerecht van 7 juni 2008 gemist… toch goed dat we het nu over doen alleen dan met vlees…
    Naanbrood is zalig en is er kleine en grotere stukken te verkrijgen… een leuke vervanger voor aardappels of rijst…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.