«
»

Aardappels en kip uit de oven

Geplaatst op zaterdag 23 mei 2009 | Geen reacties

Benodigd
voor 2 personen: * 2 el olijfolie * 2 kipfilets * 3 bosuitjes * 175 gram wortels * 75 gram haricots verts * 3 dl kippenbouillon * 200 gram kleine aardappels * 1 el tijm * 1 el peterselie * 2 laurier bladeren * 1 el maïzena * 2 el koud water * zout * peper

Verhit de olie in een grote oven-vaste braadpan en braad de kipfilets zachtjes in 5-8 minuten rondom bruin. Maak de bouillon. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Snijd de lente uitjes in ringen, de worteltjes in plakjes, haal de haricots verts af en snij in stukjes. Doe de uitjes, wortels en boontjes in de pan en bak ze zachtjes 3-4 minuten. Doe de kipfilets weer in de pan en schenk de bouillon erbij. Voeg de aardappels en de kruiden toe. Voeg zout en peper naar smaak toe, breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en zet de pan 40-50 minuten in een op 190 °C voorverwamrde oven tot de aardappels gaar zijn. Roer de maïzena glad met het water. Giet het papje in de pan en roer tot de saus bindt. Leg het deksel erop en bak het gerecht nog 5 minuten.

Bron: Kookboek "Uit de oven"

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.