«
»

Rodekoolpakketjes

Geplaatst op zondag 4 januari 2009 | 6 Reacties

Benodigd voor 2 personen: * 250 gram gehakt * 1 rodekool * 1 stevige appel (jonagold, elstar) * 2 el dille * 150 ml rode wijn * 100 ml vleesbouillon * 1 rode ui *  zout * peper * aardappels

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 6 mooie grote bladeren van de kool los, snijd de harde nerf weg en laat ze in ruim kokend water in 6 minuten soepel worden. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de bouillon door water en een tablet op het stel warm te laten koken. Schil de appel en snijd deze is 6 dunne schijven. Meng het gehakt met dille en zout en peper naar smaak en vorm er 6 rolletjes van 4-5 cm lang van. Spreid de koolbladeren uit verdeel de appelschijfjes erover en leg er een gehaktrolletje op. Vouw de bladeren tot pakketjes en leg ze in de ovenschaal. Meng 100 ml rode wijn bij de bouillon en schenk dit in de ovenschaal. Laat de pakketjes in de oven in 30 minuten gaar worden, bedruip ze regelmatig met het stoofvocht. Zet in de tussen tijd de aardappels op. Snijd de ui in ringen en bak deze in weinig boter of olie en blus af met 50 ml rode wijn. Verdeel de pakketjes over de borden, met de aardappels er naast. Schep op de pakketjes de uiringen.

Bron: Allerhande – 2008  + aangepast door mijzelf – 2009

Reacties

6 Reacties to “Rodekoolpakketjes”

  1. Elmar
    januari 5th, 2009 @ 22:46

    mmmm klinkt lekker! Als ik weer eens iets anders wil eten, en dat komt regelmatig voor Wink, zal ik het recept zeker uitproberen!
    groetjes,
    Elmar

  2. Aline
    januari 5th, 2009 @ 22:50

    @ Elmar ik vond het zelf heel erg verrassend en lekker…

  3. plato
    januari 6th, 2009 @ 10:05

    Bij het lezen van het recept moest ik rillen. Want ik herinner me de ruzies in mijn jeugd omdat ik geen rode kool lustte. Nooit at ik spontaan mijn bordje leeg. Later heb ik het nooit klaargemaakt voor mezelf. Terwijl het misschien wel heel lekker is. Maar die drempel is te hoog.

  4. Aline
    januari 6th, 2009 @ 22:50

    @ Plato tja ik vind het heerlijk… en zo met de rode wijn nog net even iets meer smaak…

  5. Kaatje
    januari 7th, 2009 @ 03:38

    Lijkt me lekker. Ik heb me voorgenomen de komende tijd ook weer wat meer tijd voor het koken uit te trekken, die hobby verwaarloos ik nogal. Eigenlijk een beetje logisch als het ook je werk is. Na een dagje koken heb ik geen zin op m’n vrije dagen ook nog uitgebreid te doen. Ga ik dus veranderen…(zolang het rustig is in de zaakWink)

  6. Aline
    januari 7th, 2009 @ 20:31

    @ Kaatje kan me voorstellen dat als het je werk is je er thuis inderdaad anders mee omgaat… en het is nog wel zo lekker om af en toe wat lekkers te maken…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.