«
»

Varkensfilet in zoetzure saus

Geplaatst op vrijdag 21 november 2008 | 4 Reacties

Benodigd voor 2 personen: * 200 gram ananasstukjes op siroop (blik) * 300 gram varkensfilet * 4 el sojasaus * 4 el zonnebloemolie * 1 el basterdsuiker * 1 teentje knoflook * 1 el azijn * 1 el witte wijn * 3 el tomaten ketchup * 2 el chilisaus * 1 el maïzena * 200 gram rijst * 2 bosuitjes * kroepoek

Snij de varkensfilet in dunne plakjes, de bosuitjes in ringen en hak de knoflook fijn. Giet de ananas af en vang het sap op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 el sojasaus, 2 el zonnebloemolie en basterdsuiker. Zet de rijst op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hier in het vlees rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok. Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijn, azijn, tomatenketchup en chilisaus.Meng de maïzena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus. Voeg het vlees, de ananasstukjes en de bosui toe en verwarm ze even mee. Serveer het vlees naast de rijst. Lekker met kroepoek.

Bron: Boodschappen 9 – 2008

Reacties

4 Reacties to “Varkensfilet in zoetzure saus”

  1. Jaartal
    november 21st, 2008 @ 22:10

    hm… mooie indo-klassieker!

  2. Aline
    november 21st, 2008 @ 22:41

    @ Jaartal echt heerlijk… en zo simpel… bijna alles al in huis…

  3. Sien
    november 22nd, 2008 @ 04:41

    Jaaa heerlijk…zo maak ik hem ook
    Leuk zo’n logje met een plaatje van eten erbij…
    Fijne dag nog.
    Groetjes Sien

  4. Aline
    november 22nd, 2008 @ 22:30

    @ Sien vind ik wel het makkelijkste… al is het nog moeilijk fotograferen dat eten…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.