«
»

Rosbief met sjalotten en paprika

Geplaatst op woensdag 12 november 2008 | 10 Reacties

Benodigd voor 2 personen: * 450 gram aardappel partjes * 2 el boter * 350 gram rosbief * zout * peper * 2 el oregano * 2 rode paprika’s * 10 sjalotjes * 200 ml rode wijn

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pel de sjalotten en snijd ze in grove stukken. Was de paprika’s en snijd deze in stukken. Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom op hoge stand kort aan. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Prik niet in het vlees! Bestrooi met oregano. Leg de stukken paprika ernaast. Fruit in het bakvet van het vlees de sjalotjes in 5 minuten bruin en blus af met de wijn. Laat even inkoken en giet dan rond het vlees en over de paprika. Braad de rosbief 20-30 minuten in de oven. Bij een kern temperatuur van 55 °C is het vlees mooi rosé. Laat het vlees nog 10 minuten afgedekt buiten de oven rusten en snijd het dan in dikke plakken. Serveer met de aardappels, paprika en sjalottenjus.

Bron: Boodschappen 11 -2008 

Reacties

10 Reacties to “Rosbief met sjalotten en paprika”

  1. Fay (suus)
    november 13th, 2008 @ 10:54

    Hmmm dat ziet er heeeeerlijk uit!!
    Ik denk dat ik die van t weekend ga uitproberen Grin

  2. tilly
    november 13th, 2008 @ 10:54

    Een gerecht waar het water me van in de mond loopt Smile

  3. Aline
    november 13th, 2008 @ 11:05

    @ Fay dan zeg ik maar één ding: “eet smakelijk”…

  4. Aline
    november 13th, 2008 @ 11:05

    @ Tilly het was super lekker…

  5. JAARTAL
    november 13th, 2008 @ 13:42

    Als je werkt met een kernthermometer bedebk dan dat bief boven de 50 graden grijs wordt, dus stoppen met 48 graden (en niet wachten op 55!)
    Technische tip! http://toolator.com/web-log/smiley/reactie.html#
    Looks goooood (gelukkig niet gewcaht tot 55 graadjes, dan was de boel doorgeslagen

  6. Aline
    november 13th, 2008 @ 13:52

    @ Jaartal ik heb geen thermometer voor het vlees… maar dit was wat er in het bericht bij stond ging er vanuit dat dat wel zou kloppen…

  7. Pascal
    november 13th, 2008 @ 14:22

    Toen ik het uit de oven haalde had ik niet echt zin om nog te wachten tot het op een bepaalde temperatuur was ;p
    dus gesneden, op bord, en smullen maar!

  8. Aline
    november 13th, 2008 @ 17:07

    We hebben ook niet eens afgewacht, hebben het gesneden en zijn gaan eten… en het was lekker…

  9. Plato
    november 13th, 2008 @ 20:46

    Ook dit ziet er weer heerlijk uit. Nou, ik hoef me geen zorgen te maken. Er staat hier genoeg voor de komende maanden.

  10. Aline
    november 13th, 2008 @ 21:03

    @ Plato der staan er inderdaad al een hoop… maar ja koken is erg leuk om te doen… en verschillende dingen eten is gewoon zo leuk…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.