Kipfilet in mosterdroomsaus
Geplaatst op donderdag 6 november 2008 | 6 Reacties
Benodigd voor 2 personen: * 200 gram rijst * 1 ui * 2 el olijfolie * 350 kipfilet * 1 el tijm * 3 el mosterd * 1 beker slagroom (250 ml) * 2 stengels bleekselderij * 2 Granny Smith appels
Rijst koken volgens de aanwijzing op de verpakking. Kipfilet in blokjes snijden en de ui pellen en fijnsnijden. Olijfolie in hapjespan verhitten. Ui en kipblokjes toevoegen en ongeveer 5 minuten roerbakken. Mosterd en tijm door de kip scheppen en even doorwarmen. Slagroom toevoegen en goed door roeren en even aan de kook brengen. Bleekselderij toevoegen en 8 minuten meekoken. Appels wassen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en de appels in dunne partjes snijden. Per bord 4 partjes achterhouden. En de rest in kleine stukjes snijden en aan de pan toevoegen. Ongeveer 2 minuten meekoken. Rijst over de borden verdelen en saus erbij scheppen. Garneren met de achtergehouden appelpartjes.
Bron: Albert Heijn, receptenkaart week 38-39
Reacties
6 Reacties to “Kipfilet in mosterdroomsaus”
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.
november 7th, 2008 @ 14:33
Lekker!
november 7th, 2008 @ 18:08
@ St@@rt onverwacht wel ja… want Pascal is niet dol op groene appels en bleekselderij… en ik ben nooit zo weg van mosterd… maar we hebben lef en gingen er gewoon voor…
november 7th, 2008 @ 19:19
Zo, dat ziet er lekker uit zeg!
Mooie foto.
Fijne avond nog.
Groetjes Sien
november 7th, 2008 @ 19:26
@ Sien eten fotograferen doe ik inderdaad wel vaak… en meestal is het op goed geluk vanwege de stoom die er van af komt…
november 7th, 2008 @ 23:00
Ik vind je recepten altijd heel interessant! Nu moet ik ze alleen nog eens uitproberen! Maar dat komt nog wel!
november 8th, 2008 @ 00:23
@ Daisy ze staan ervoor… succes met koken…