«
»

Synthese

Geplaatst op vrijdag 27 juni 2008 | Geen reacties

* De chemische synthese is het bereiden van chemische verbindingen, waarbij deze verbindingen worden opgebouwd uit hun elementen of uit eenvoudiger stoffen. Het synthetiseren van verbindingen is een van de kenmerkende taken van een chemicus. De basis van een synthese is een chemische reactie. In zijn algemeenheid bestaat het uitvoeren van een synthese uit de volgende processen: – Mengen van grondstoffen en hulpstoffen; – Creëren van de juiste condities (met name de juiste temperatuur); – Isoleren van de gewenste stof uit het mengsel van grondstoffen, gewenste stof en bijproducten. Daarbij moet de gewenste stof worden gezuiverd van verontreinigingen. Vaak moeten deze processen een aantal keren worden uitgevoerd.

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.