«
»

Mijn dagje Artis

Geplaatst op dinsdag 26 september 2006 | 2 Reacties

gisteren dus een dagje naar Artis geweest met Chris… een vriend van mij, de jongen waar ik vorig jaar 2 maanden bij ingewoond heb… ik heb hem zondagmiddag gebelt en gevraagd of hij deze week nog een dagje vrij had… en dat had hij inderdaad, maandag was het antwoord… aangeven dat ik 2 vrijkaartjes voor Artis had en of hij mee wou?.. dat wilde hij wel… ik heb zondag gelijk wat broodjes en drinken gekocht…

ik gisterochtend dus vroeg mijn bed uit… snel hier even laten weten dat ik naar Artis zou gaan… en de broodjes gesmeerd en tas in gepakt… en op weg naar Alkmaar… waar ik om 9.45 aan kwam… Chris zat nog aan de koffie… was nog een beetje wakker aan het worden want hij had zich verslapen… kortom om 10.15 gingen wij dan toch onderweg naar Artis… voordeel van op een maandag is dat het er niet zo heel erg druk is… dus genoeg parkeerruimte en geen rijen bij kassa…

gelijk bij het begin kwamen er al achter dat mijn fototoestel niet wou mee werken… kortom de batterijen die ik er net een paar dagen geleden in gedaan had… waren kennelijk niet de goede geweest… dus snel batterijen in het winkel gekocht… gelijk 2 setjes, want als je veel foto’s maakt kan het wel eens heel snel gaan… (eigenlijk moet ik weer gewoon van die oplaadbatterijen hebben, dat gaat langer mee)… en gelijk uitgetest inzoemen werkte weer en afdrukken was ook geen probleem…

en dan is het hoe gaan we lopen?.. wat willen we echt zien en waar gaan we beginnen?.. kortom het handigste is dan wel het kamelenveld… want dat is gelijk bij het begin… vandaar bepaal je of je links of rechts gaat… kortom links begonnen bij het vogelhuis… van daar door naar het apenhuis… en daarna het retielen huis… alwaar je reuze schildpadden en alligators kan vinden… en een heleboel verschillende soorten slangen… waarbij je door lezen van bordjes aardig wat info opdoet…

op de apenrots was er een klein wonder te aanschouwen… een jong aapje… ze waren erg lastig om te foto graveren… ze liepen eigenlijk steeds weg… maar gelukkig stopten ze toch nog even om te eten… heel lief zo’n klein jong aapje… en daarna naar de leeuwen… daar was een waar wonder gebeurt… één van de leeuwinnen van vorig jaar heeft namelijk 4 welpen het leven geschonken (ze groeien echt snel)… waardoor zij en haar 4 jongen nu in het grote verblijf zitten en de leeuw en andere leeuwin ernaast… tante leeuwin houd alles in het andere verblijf nauwlettend in de gaten…

de Afrikaanse Savanne waren nog in aanbouw de vorige keer dat Chris er was… uiteraard had ik het vorig jaar al bewonderd… en gelijk bij betreden zagen we een reiger die net een visje had gevangen… gewoon weg door hem helemaal te doorspiezen met zijn snavel… verders was hier ook het jonge zebraveulentje te bewonderen… en een aantal pelikanen, en de algazellen hebben een eigen stukje rotsformatie boven de watervallen…

tja en dan is het tijd om een wc te zoeken… en zie je wel bordjes maar loop je volgens mij tientallen andere toileten voorbij… maar goed helemaal achter in het park aan beland toch toileten gevonden… en dan weer terug naar waar we ongeveer waren… echter we kwamen langs de pinguins en die waren wel heel leuk.. aan het zwemmen… een verlieft paartje was elkaar aan het liefkozen… en ze kwamen echt recht op je af lopen… ze zijn super nieuwsgierig… en daarom heel goed voor een mooie foto…

uiteraard is het dan ook tijd om eens wat anders te versnaperen… dus een ijsje gegeten en een broodje knakworst… en daarna was het even op gang komen, wat willen we nog zien?.. en ontdekten we "Jungle by night"… het was wel ff wennen voor je ogen en je moest echt goed kijken… maar dan zag je wel wat bewegen in het donker… de meeste mensen hadden het geduld niet… die hebben dus echt hele leuke dieren gemist…

en toen was het weer tijd voor de wasbeertjes… dat blijven toch heel leuke nieuwsgierige beestjes die gewoon echt aandacht willen en daar ook voor zorgen… ze waren ruzie aan het maken… sommige waren pootje aan het baden… en anderen waren echt aan het kijken hoe kom ik zo mooi mogelijk op de foto… kortom er zijn weer een paar leuke foto’s gemaakt en we hebben ons kostenlijk vermaakt… ondertussen de giraffen bewonderd, net op tijd… hun buiten verblijf moest worden schoongemaakt… en daarom moesten zij naar binnen…

en dat zelfde was ook zo bij de olifanten, echter die stonden dus al binnen… nu kan je ze binnen natuurlijk wel beter zien en kan je dichterbij komen… maar het is toch leuker om ze buiten te zien… dus we zijn gaan zitten op een bankje en hebben ze gewoon opgewacht… lekker wat broodjes zitten eten en ze kwamen inderdaad naar buiten… daarna een paar fotomodelen: de stokstaartjes die één voor één  voor mijn camera kwamen poseren…

en dan is het bijna om en loop je van links naar rechts overal nog een beetje te kijken… en dan is een dagje Artis om 17.15 toch echt ten einde… op de terug weg in Purmerend een pizza wezen eten.. en daarna nog even bij Chris napraten en tv kijken… kortom een hele leuke dag… Artis blijft leuk, echter ik wil de andere parken ook wel weer eens zien… ach ja wie weet heb ik volgend jaar wel weer kaartjes…

Reacties

2 Reacties to “Mijn dagje Artis”

  1. Zappa
    september 26th, 2006 @ 17:28

    het is erg lang geleden dat ik in Artis ben geweest….ga meestal naar Noorder Dierenpark in Emmen…..toch maar weer eens een poging wagen binnenkort… Wink

  2. Aline
    september 26th, 2006 @ 18:03

    kijk dit is grappig: ik zei net gister dat ik al jaren niet meer in het Noorder Dierenpark ben geweest… ik meen me te herinneren dat dat echt minstens 20 jaar geleden is… en ik denk nog wel langer…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.