«
»

Mijn dagje Artis

Geplaatst op zondag 24 juli 2005 | 16 Reacties

Gisteren dus een dagje naar Artis geweest met Edje… altijd leuk vrijkaartjes… en zoals het eruit ziet is dit mijn enige vakantiedag… want dat gevoel had ik gister wel… een heerlijk vakantie gevoel… kan ook komen door dat we beide een camera bij ons hadden… iets wat ik niet regelmatig bij me heb als ik ga stappen… lekker een dagje niets doen… want nu ik een huisje gekocht heb… zal er geen vakantie meer inzitten dit jaar… tenzij er barmhartige webloggers zijn die mij mee willen nemen op hun kosten… u zegt het maar, daar valt altijd over te praten… maar goed ik dwaal af… Artis, ben er in het verleden ik geloof twee keer geweest…

we hadden s middags afgesproken om 12.00… dat heb ik s morgens maar even verzet naar 13.00… en toen nog zat alles tegen… ook Edje had wat vertraging een tram die uit viel maar hij was er keurig om 13.00… en Aline die kreeg een gratis rondje van Amsterdam… een omleiding… volg de O… dat heb ik geweten… het werd een rondje… ik kwam precies uit waar ik begonnen was… super aangegeven gemeente Amsterdam… dus om 13.30 nadat ik Edje al uitleg had geven kwam ik eindelijk de straat inrijden van Artis… snel de parkeerplaats op gezocht… waar ik wonder boven wonder een plekje bijna vooraan kreeg… kennelijk begonnen ze achteraan met stapelen…

ik Edje gebeld dat ik er was… die was al ff wat gaan drinken in een kroegje… en stond me keurig voor de poort op te wachten… kaartjes gehaald en een plattegrond… en naar binnen behoorlijk wat kletsen natuurlijk… Edje en ik hadden elkaar al een maandje of 9 niet meer gezien… wel gesproken via msn, onze logs en de telefoon… maar ja wat wil je met 2 vrijgezellen die allebei een druk sociaal leven hebben… via het kamelenveld en de apenrots… kwamen door ’t Veentje… alwaar je verschillende vogelsoorten kan zien… waaronder pelikanen… en even later stonden we in het reptielenhuis… alwaar Edje erg onder de indruk raakt van een hele grote "boomstam" krokodil… jammer dat ze alleen om zondag gevoerd worden…

van daaruit kwamen we bij de leeuwen terecht… en je ziet het aan de foto’s wij hebben behoorlijk wat actie gezien… ze zijn er echt mooi opgaan… en we hebben gewacht tot voertijd… helaas was dat niet zo spectaculair als wij gehoopt hadden… er ging een luik open achter in het hok… en zo verdwenen ze één voor één… en ff later kwamen ze weer één voor één naar buiten met een groot stuk vlees… en dat was het… maar goed na de leeuwen langs de andere roofdieren die ook net hun eten hadden gehad… dus op zoek naar een ander dier dat niet aan het eten was… en zo kwamen we terecht bij de giraffen… die niet echt op de foto wilden… en constant weg liepen… echter het is mij toch gelukt zie het resultaat… naast de giraffen staan de olifanten… echter die hadden net hun eten gekregen en bleven achter in hun ruimte dus vandaar dat ik die van een afstand heb gefotografeerd…

tja het ene dier is nog leuker dan het andere… en sommige reageren wel heel goed op het publiek… zoals de wasbeertjes… op de foto hieronder… de foto is iet wat bewogen maar het was een lucky shot… en ik moet zeggen hij is echt wel gelukt… heel veel dieren gezien die we niet op de foto konden vast leggen… waaronder een wolf… dit is één van de eerste keren dat ik een wolf heb waargenomen… meestal krijg je die niet te zien namelijk… echte nachtdieren… de nijlpaard was ook best interessant om te zien… die zwom lekker wat rondjes in het water… de ijsbeer had net zijn eten gehad… een zeer gevarieerd dieet… een grote krop andijvie… een heel bruinbrood… vlees en vis… een complete maaltijd dus…

een ander mooi voeder moment was dat van de zeehonden… waar 1 jonge zeehond het water uit geroepen werd door zijn moeder… om te komen eten… prachtig om het zien… en de liefde tussen moeder en kind is door mij vast gelegd op de plaat… daarna besloten wij dat we zelf ook wel wat wouden eten en drinken… en daar hebben gelijk gekeken wat we nog wilden zien… de pinguïns… echter er was geen actie te bekennen ze hielden een middagslaapje… het zeeaquarium… en dat vond ik zelf wel heel erg mooi… ontzettend veel mooie visjes gezien… de ene bak nog mooier dan de andere… daarna nog wat vogels gezien en zo op weg naar de uitgang… tot we nog langs de eendjes kwamen… en besloten naar binnen te gaan… alwaar ook een broedkast is… met pas uitgekomen eendjes…

en wat ziet Edje?.. juist die ziet hoe een kuikentje bezig is met een weg naar buiten te vinden… een klein gaatje… het bastje wordt groter… en langzaam zie je het bewegen… en dan bedoel ik wel heel erg langzaam… we hebben er een uur naar gekeken… ondertussen hadden we ook al een tweede ei op het oog dat iets verder was… maar daar lagen de al uitgekomen kuikentjes steeds op… en ja ja ik hoor jullie al denken een uur?.. die zijn gek… maar jah… we wilden het allebei wel eens zien… helaas waren er geen aanwijzingen dat de kuikens binnen een paar minuten geboren zouden worden… en besloten we toch maar richting uitgang te gaan… al waar we afscheid hebben genomen elkaar bedankt hebben voor het gezelschap… en we ieder onze eigen weg gingen… Edje linksaf richting de tram… en Aline rechtsaf naar de parkeerplaats… update: Edje heeft zijn eigen verslag gemaakt met wat foto’s die hij gemaakt heeft…

Reacties

16 Reacties to “Mijn dagje Artis”

 1. Rik
  juli 24th, 2005 @ 14:03

  Weet niet of ik nou een tijger of een wasbeertje ben. Identiteitscrises Wink

 2. Shespot
  juli 24th, 2005 @ 14:03

  haha heb je het nu al allemala gelezen?…

 3. Rik
  juli 24th, 2005 @ 14:15

  Yep Aline heeft een hoog human interest gehalte

 4. Shespot
  juli 24th, 2005 @ 14:27

  het was gewoongezllig al die dieren te zien… ik heb heerlijk genoten…

 5. heyrik
  juli 24th, 2005 @ 14:31

  indrukwekkende beesten he

 6. Shespot
  juli 24th, 2005 @ 14:40

  ja het best wel… ze maken tenminste wel indruk…

 7. polklm
  juli 24th, 2005 @ 20:35

  Aline heb je nu gezien dat dat eendje uit t ei kwam of niet na een uur? En lijkt me een mooi direnpark moet er toch ook eens heen 8) !!!!!! Zal eens kijken wie er zin heeft 8) !!!!

 8. Shespot
  juli 24th, 2005 @ 21:37

  nee we hebben het niet gezien… Frown

 9. Rik
  juli 25th, 2005 @ 21:21

  Gaan we nog een keer?

 10. Shespot
  juli 25th, 2005 @ 21:26

  mag het een andere dierentuin zijn dan?..

 11. Harm
  augustus 8th, 2005 @ 21:31

  Goh, ik ben recentelijk ook nog in Artis geweest. Vrijkaartjes toevallig??Razz

 12. Shespot
  augustus 8th, 2005 @ 22:03

  ja ik had vrijkaartjes ja… en jij?..

 13. KinkyBrinky's Weblog
  augustus 8th, 2005 @ 23:50

  een beestenboel…………alleen apart einde

 14. Shespot
  augustus 9th, 2005 @ 00:07

  hoe bedoel je dat Kinky?..

 15. Fred
  februari 8th, 2009 @ 22:01

  Hallo
  Ik ben een beetje aan het kijken geweest, en ik moet wel zeggen, leuk fotoverslag.
  Groetjes
  Fred

 16. Aline
  februari 8th, 2009 @ 22:09

  @ Fred kan je nagaan in 2005 was ik ook al aan het foto’s maken… een foto zegt zoveel meer dan een paar woorden… maak tegenwoordig meer en betere foto’s…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.