«
»

De grote verbouwing

Geplaatst op donderdag 22 mei 2014 | 2 Reacties

Yeah in december 2013 is het gelukt om de verbouwing helemaal af te ronden… dat betekent dat de doorbraak tussen de twee woningen zowel beneden als boven gedaan zijn… een trap verwijderd is, en een toilet verwijderd beneden… waardoor woonkamer, eetkamer, hal, keuken, toilet en één van de twee bijkeukens beneden helemaal gedaan zijn, daarnaast is er een raam vervangen, en een raam bijgekomen in de nieuwe woonkamer op een blinde muur… is buiten alles geschilderd, en de buitenmuur opnieuw gepleisterd, en er is een hele mooie bloembak langs de zijgevel gemaakt… boven hebben we ook niet stil gezeten, alle 4 de slaapkamers zijn afgemaakt, één slaap kamer heeft zelfs dubbel glas gekregen, en twee slaapkamers hadden geen verwarming en dat is tevens aangepast… als mede de hele gang en de trap zijn opgeknapt en er is een gangkast waar de oude trap zat, alle bedrading is helemaal opnieuw gedaan en alle leidingen van de verwarmingen ook… daarnaast hebben we in november 2013 stormschade gehad, en hebben we een deel van het dak moeten aanpakken, de windveer moeten vernieuwen en het boeideel over de lengte aan de voorkant (zal je altijd zien als je bijna klaar bent)…

Officieel hebben we sinds mei 2013, één woning, want de beide woningen zijn door de gemeente samengevoegd… dat kon gelijk geregeld worden na dat we de vergunningen gekregen hebben, waar ik eerst vele vragen stelde, bleek het meeste automatisch te gaan… en als je denkt dat we nu klaar zijn helaas er is nog wel wat overgebleven om te verbouwen: de badkamer, het plafond beneden recht onder de badkamer is daarom nog niet gestuct (zodat we er aan de onderkant ook bij kunnen), de voorgevel moet nog gepleisterd worden, maar daarvoor moet er nog een voordeur uit, twee ramen vervangen, en een voordeur vervangen worden, want het is nu hout, kunststof en duurzaam kunststof of te wel een mengelmoes… en de tweede bijkeuken moet nog geschilderd worden…

Toevallig worden er volgende week en de week daarna alsnog geklust… het dakterras wordt een stukje groter, daarvoor moet er een stuk dak eerst gemaakt worden… daarnaast is er lekkage in de schuur, dus dat dak wordt gerepareerd, de twee dakkapellen aan de voorkant zijn toe aan vervanging, en één van de twee moet een nieuw boeideel hebben, en bij de ander moet het hout van een raam vervangen worden, voor het glas eruit valt… kortom we schieten aardig op het lijstje wordt steeds kleiner, er zijn nog twee grote klussen over zoals te lezen is en dan is ons paradijs geheel gerenoveerd en opgeknapt…

Reacties

2 Reacties to “De grote verbouwing”

  1. Vnnb ☺
    juli 25th, 2014 @ 19:57

    Zo te lezen zit het klussen er bijna op Smile Succes nog even

  2. Aline
    juli 29th, 2014 @ 14:02

    Ja gelukkig wel, er blijft al minder over, en het huis wordt al mooier

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.