«
»

Hypotheek aanvraag

Geplaatst op woensdag 10 oktober 2012 | 4 Reacties

Zoals je hebben kunnen lezen hadden we gisteren dus een gesprek bij een makelaar… deze wees ons er op dat wij recht hebben op een gratis hypotheekadvies… en dat zij wellicht meer en andere mogelijkheden hebben voor een zelfstandige… dus hadden we vanmiddag om 13.00 uur wederom een afspraak…

Het gesprek is ontzettend goed verlopen, ze kunnen inderdaad meer voor ons doen dan mijn bank… de rente kan ten eerste al 5 jaar lang vast staan, tegen dezelfde rente als ons aangeboden waren voor 5 jaar… en daarnaast kunnen we daar behoorlijk wat meer lenen, want betekent dat we een lager bedrag gelijk in het huis hoeven te stoppen, dat geld kunnen we nu gebruiken om de verbouwing mee rond te breien…

Al hebben we natuurlijk wel bedacht, dat we stapje voor stapje zullen gaan… we weten nog niet helemaal wat we met de woning willen, en kunnen… voor boven zijn we er helemaal uit, maar beneden kunnen we meerdere kanten op… en daarnaast willen we de aflossingsvrije delen van zowel de hypotheek van Pascal als van die van mij, proberen versneld af te lossen… zodat we over een paar jaar de hypotheken bij elkaar kunnen voegen, om uit eindelijk een lager maandbedrag over te gaan houden… kortom allemaal reuze spannend de komende tijd, maar we hebben er enorm veel zin…

NB: En ja dit is één van de redenen dat ik inderdaad op zoek ben naar andere werk… nog een aantal jaren meewerken zal het een stuk makkelijker maken, om alle lasten te dragen… 

Reacties

4 Reacties to “Hypotheek aanvraag”

 1. Caroline
  oktober 15th, 2012 @ 11:45

  Lastige keuzes inderdaad!

  Liefs!!

 2. GabiBK
  oktober 16th, 2012 @ 14:05

  Jullie zijn enorme doorzetters zoals uit heel veel van je blogberichten blijkt!

  Zet’m op!

  Liefs,

  Gabi

 3. Aline
  oktober 16th, 2012 @ 16:03

  @Caroline, gelukkig weet ik best veel van dit onderwerp af… dus gaat goed komen…

 4. Aline
  oktober 16th, 2012 @ 16:04

  @Gabi dank je wel… we doen ons best, al betekent het wel dat we nu een tekort aan tijd hebben dus… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.