«
»

Dakgoot, zijkant en dak 001

Geplaatst op dinsdag 5 juni 2012 | Geen reacties

Vorig jaar hebben we ons dakkapel op laten knappen, en toen kwamen we er achter dat de zijkant van ons dakkapel niet erg goed meer is… het onderste stukje zat er zelfs niet eens op, dat hadden de mannen er vorig jaar opgezet… en nu wilden we dus dat deze zijkant opnieuw gedaan zou worden… want zeker vier latten zijn helemaal door en verrot… hoog nodig dus om dit aan te laten passen… daarnaast zit ons badkamer hier achter, en daar hebben we last van vocht… dat blijkt door het dak te komen… want die is niet heel goed gelegd… sterker deze blijkt op sommige punten los te liggen… de buurman heeft zelfs al plafondplaten weg moeten dragen, en dat willen wij graag voorkomen…

Daarnaast was ons al opgevallen dat de goot niet al te best is… en na een schoonmaakbeurt vorig jaar, kon deze er voorlopig wel mee door, echter tijdens een flinke storm in februari, is de bovenste lat los geschoten… en hebben we deze vast moeten slaan… om te voorkomen dat hij de rest mee zou nemen… er zou dan veel meer schade ontstaan… daarnaast was ons vorig jaar al opgevallen dat de afvoer bij de regenpijp verkeerd zit aangesloten het gaat van iets groots in iets kleins over… met andere woorden alle water gaat gewoon naast de regenpijp… en kan eigenlijk niet snel genoeg weg, dus het water hoopt zich op en blijft in de goot staan…

© foto’s Aline

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.