«
»

WOT 010: Precair

Geplaatst op donderdag 8 maart 2012 | 2 Reacties

Het woord precair, moet eerlijk toegeven het nimmer te gebruiken… kende het woord wel (leve wordfeud)… maar de betekenis van het woord kende ik niet… dus ben erg blij dat deze erbij staat, al stemt die mij gelijk in een hachelijke stemming… onzeker, twijfelachtig twee woorden die mij terug gooien naar het verleden… twee woorden die heel veel met mij doen…

Ik ben namelijk ontzettend onzeker gemaakt door mijn ex…  na een relatie van 11,5 jaar waarin we 10,5 jaar samen hebben gewoond… kwam ik er achter dat hij al zeven jaar vreemd ging, met let wel, mijn enige vriendin… op dat moment stort even je hele wereld in… dan ga je nadenken, dan ga je uit eindelijk voor jezelf kiezen… en maakte ik de keuze om de relatie te verbreken, daarbij mijn eigen huis, eigen zaak, en een deel van de vrienden op te geven, de schoonfamilie en het tante zijn, alles kwijt geraakt… dan komt dat wij een koopwoning hadden en ik niet op een lijst stond voor een huurwoning, want kennelijk ben ik daar afgehaald toen ik mijn huis gekocht had…

Dan komt er de weigering van urgentie, want je ouders en je broertje hebben beiden een eigen woning, en ik heb geen kinderen, dus die moeten je maar opvangen… op dat moment raak je dus nog meer kwijt, je raakt je vrijheid kwijt… en dat maakt je onzeker, nieuwe contacten aangaan is niet makkelijk, en het vertrouwen in de mensen en echt alles en iedereen is ver te zoeken op het moment dat de mensen die het dichtst bij je staan je zo’n streek leveren…

Het heeft me veel moeite gekost om mensen weer te vertrouwen, en nog heb ik er heel veel moeite mee, dat sommigen dat vertrouwen achteraf toch niet waard waren… probeer me vast te houden aan afspraken die ik met mensen maak, wijs ze er ook op als ze over de scheef gaan… durf daarbij tegenwoordig de telefoon iets sneller te pakken, te vragen wat iemand bedoeld… maar dan nog doet het pijn als mensen twijfelachtig reageren en handelen… daarbij keuzes maken, die ze niet toelichten, terwijl die keuzes mij wel dingen onmogelijk gaan maken… simpel omdat deze mensen te kortzichtig denken… vinden dat ik mij moet aanpassen, terwijl zij degene zijn die ergens een probleem mee hebben…

Ik ben inmiddels minder onzeker dan ik was, maar ben nog steeds boos over sommige dingen… heb in het dagelijkse leven wat moeite met het aangaan van nieuwe vriendschappen… een echte vriendin, waar je alles meedeelt, die is er niet meer, en dat is soms een groot gemis… sterker toen ik dacht er één gevonden te hebben, stootte ik wederom mijn neus, helaas wordt je daardoor dus wederom precair… en dan is het gelukkig handig dat ik kan bloggen en het van me af kan schrijven… Ben jij wel eens precair?..

© Aline

Geschreven voor WOT (write on thursday), ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

2 Reacties to “WOT 010: Precair”

  1. Ariadnesdraad
    maart 9th, 2012 @ 21:10

    Een mooi, gevoelig stuk, deze WOT !

  2. Aline
    maart 9th, 2012 @ 21:29

    @Ariadnesdraad ja, soms kom je een woord tegen wat iets met je doet… in dit geval weer eens even een laatje opentrekken, en dan kan je het steeds verder opbergen… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.